A német katasztrófavédelem szerint Németország egyes részei már lakhatatlanok

2022. július 13. 10:50

Szélsőséges időjárási események miatt Németország egyes területei már nem lakhatóak.

2022. július 13. 10:50
null

Az egyre gyakoribbá váló szélsőséges időjárási események miatt Németország egyes területei már nem lakhatóak – figyelmeztetett a német kormány katasztrófavédelmi ügynökségének vezetője.

Német lapokban szerdán megjelent interjújában Ralph Tiesler úgy fogalmazott:

Megjegyzései annak kapcsán hangzottak el, hogy Németországban közeledik a Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományokban legalább 184 halálos áldozatot követelő árvizek első évfordulója. 

– hangsúlyozta Tiesler.

A koronavírus-járvány tanulságaira is utalva felszólított arra, hogy hatékonyabban hívják fel a közvélemény figyelmét a válságok lehetőségére.

– emelte ki.

(MTI)

Nyitókép/illusztráció: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felix Leiter
2022. július 13. 15:09
Vigyék oda a Kalácsony főkertészét, az aztán tudja, hogy kell birkákat telepíteni meg méhlegelőt és rovarhotelt építeni...
Carcess
2022. július 13. 14:22
árvízre vízerőmű a hurrikánra szélerőmű és virágozhat németország lassan építeni kellene nyugatra a kerítést de magas és erős legyen ám :D
józan paraszti ész
2022. július 13. 13:16
Értelmes ember eddig sem épített árterületre. És azon sem csodálkozni,, hogy azok házat akik odaépítettek elviszi időnként a víz. Ergo, az árterület lakhatatlan. Néhány 100 méterrel odébb kell lakni. Mi ebben az újdonság? Ja, hogy a libsik most kezdik ezt megérteni? Pedig már a neandervölgyi is tisztában volt ezzel.
Vakfolt
2022. július 13. 13:10
Kifogyott a teamécses? Áííí!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!