Lukasenka: Soros célja a történelemhamisítás

2022. szeptember 02. 09:58

A fehérorosz elnök kifejtette a gondolatait Sorosról és elmondta, hogy küldte el a magyar milliárdost.

2022. szeptember 02. 09:58
null

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök elmondta, hogy az 1990-es években, elnöksége kezdetén hogyan utasította vissza a Soros György amerikai milliárdos által felajánlott pénzt azokra a projektekre, amelyek célja

Lukasenka szerint egy áltörténelmi igazság kialakítása volt a polgárok tudatában.

„Soros volt az első, aki eljött hozzám, és pénzt hozott nekem a »történelmi igazságra«, tankönyvekre és így tovább. Őszintén és őszintén mondtam neki: ne jöjjön többet hozzánk. Én nem fogom ezt a politikát folytatni” – mondta Lukasenko az iskolásoknak tartott nyílt órán.

„Ekkor lettem »totalitárius diktátor«, akit hazánk is gyűlöl. Miért? Mert a saját tankönyveinket akartuk írni, a saját életünket akartuk felépíteni, szuverének és függetlennek akartunk lenni. És nézzük meg, mi történt a balti államokkal és Ukrajnával” – tette hozzá a fehérorosz vezető.

Nyitókép: EyePress News / AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. szeptember 05. 20:27
Fájdalmasan tipikus a megnyilvánulása! Állításai érdemleges vitát sem érdemelnek... Egy arisztokratától többet vártam volna.., bár nyilván van meghatározóbb kötődése... Felvetek Önnek egy számsort elköszönőben, hogy legyen mit kontrollálni, meg morfondírozni rajta.., hogy miért is? A II. Világháborúban a magyar hadseregben: -a tiszti vesztesség 22% -a sorállomány 15% -munkaszolgálatosok 8%
Akitlosz
2022. szeptember 02. 15:33
"Sorosról magyar milliárdos Soros György amerikai milliárdos" Kettőből sem bírta eltalálni a szerző. Soros zsidó milliárdos. Ha magyar vagy amerikai milliárdos lenne, akkor nem így viselkedne, ahogyan viselkedik.
fogas paduc
2022. szeptember 02. 13:31
Ebben a Lukasenkában több Európa van, mint az Ursuban.
Lajoss
2022. szeptember 02. 12:44
A kadirov mellett a lukasenkának is állandó rovata van a Mandin..gratulálok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!