Putyin és Hszi Csin-ping barátságának határai

2022. szeptember 19. 20:23

Oroszország vesztes háborúja Ukrajnában Kína számára is komoly stratégiai visszaesést jelent.

2022. szeptember 19. 20:23
null
Gideon Rachman

„A valóság az, hogy Oroszország és Kína informális szövetséget kötött, mivel világnézetükben sok a közös vonás. Nem valószínű, hogy elfordulna a másiktól, és úgy döntene, hogy az Egyesült Államok mellé áll. Az Egyesült Államok az a probléma, amit meg akarnak oldani.

A február 4-én bemutatott orosz-kínai tengely két erőskezű vezető közötti személyes alku is volt. Putyin és Hszi egyértelműen kedvelte egymás stílusát, és saját nemzetük megtestesítőinek tekintették magukat. A Carnegie Moszkvai Központ munkatársának, Alekszandr Gabujevnek a szavaival élve »a cár és a császárként« jelentek meg.

Most azonban, hogy Putyin inkább hasonlít II. Miklósra, mint Nagy Péterre, Hszi bizonyára megbánta, hogy ilyen teljes szívvel ölelte át orosz kollégáját.”

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / AFP

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. szeptember 22. 13:58
Milyen vesztes háború te barom? Lemaradtam valamiről? Vágyvezérelt liberális rögeszmék már megint? Az EU is már arról beszélt egy hónapja, hogy ki fogja helyreállítani ukrajnát. Egyre nem gondoltak, hogy az oroszok. Pedig ugyanakkora az esélye, mint hogy nem. Ezek a liberális szörnyetegek ilyen álmok mentén cselekednek, szankcióznak jóemberkednek a mi kontónkra! Hogy rohadnátok meg mind!
Armageddon
2022. szeptember 22. 13:10
Kína a volt ( 1850 ig) területeire gondol amikor cimborázik Putyinnal. Az orosz képtelen feltartóztatni a kínai beözönlést az Amur-Usszuri mentén.
Vidėken újrakezdő
2022. szeptember 20. 09:22
"Oroszország vesztes háborúja Ukrajnában" Az éjjel véget ért a háború? De jó is lenne!
Vakfolt
2022. szeptember 20. 08:16
Te szeretnéd, ha így lenne. Nem ugyanaz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!