Rosszabbul áll a német gazdaság, mint azt sejteni lehetett

2022. szeptember 06. 10:20

A júniusinál és a vártnál is nagyobb mértékben csökkentek a németországi ipari megrendelések júliusban.

2022. szeptember 06. 10:20
null

A német gazdasági minisztérium kedden azt közölte, hogy júliusban az ipari megrendelések szezonális és naptári kiigazítással 1,1 százalékkal estek júniushoz képest, amikor kisebb, 0,3 százalékos csökkenést mértek. Piaci elemzők a ténylegesnél szerényebb, 0,5 százalékos csökkenést vártak júliusra.

Júliusban már a hatodik egymást követő hónapban csökkent a németországi ipari rendelés, mivel az ukrajnai háború továbbra is megviseli Európa legnagyobb gazdaságát - közölte a minisztérium. Éves összevetésben a megrendelések 13,6 százalékkal csökkentek idén júliusban. Júliusban a belföldi rendelések 4,5 százalékkal estek, míg a külföldről érkező rendelések 1,3 százalékkal nőttek.

(MTI)

Nyitókép: David Hecker/DPA/AFP

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. szeptember 06. 14:03
Az a baj, hogy a magyar export jo nagy resze is Merkellandba megy. Az autogyarak is sajnos leallhatnak, hisz ki a fene fog uj atuto venni? Ha hulye nemetek a gyarakat allitjak le gazhianyra hivatkozva, akkor a sok munkanelkuli nem fog uj autot venni. Ha meg a gyarak mennek, akkor meg megfagynak otthon az idosek mindenkeppen! De azert Slava ukraini!
bagira
2022. szeptember 06. 11:52
Oroszok után Magyarországot embargózzák globali gazdik lassú halálra ítélik , gazdaságilag akarják tönkre tenni , közben Brüsszel magát fejbe lövi. Ismét egy Magyarországot elítélő jelentésről szavaz az EP a jövő héten. Újra egy Magyarországot elítélő jelentésről szavaz az Európai Parlament a jövő héten, a strasbourgi plenáris ülésen – számol be a Hír Tv. A Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti EP-képviselő által jegyzett dokumentumot a LIBE bizottság terjesztette a parlament elé. A jelentés azt javasolja, hogy zárják ki a finanszírozásból azokat a magyar kohéziós programokat, amelyek hozzájárulhatnak az uniós források visszaéléséhez vagy a jogállamiság megsértéséhez. Azt is kérik, hogy az Európai Tanács is állapítsa meg, hogy Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata. https://internetfigyelo.com/ismet-egy-magyarorszagot-elitelo-jelentesrol-szavaz-az-ep-a-jovo-heten/
villogókékfog
2022. szeptember 06. 11:42
Ez teljesen érdektelen, majd a morál segít. A lényeg, hogy az orosz gazdaság 4 másodpercen belül összeomlik.
fogd a pénzt és kuss
2022. szeptember 06. 11:39
európa győzni fog! (már csak kicsit kell kitartani.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!