Burgenlandi szocik az Orbán-kabinettel való tárgyalásra szólítják fel kormányukat a drámai migránshelyzet miatt

2022. szeptember 24. 18:38

Csak a múlt héten 3 ezer illegális migránst tartóztattak fel, emiatt a lakosság elbizonytalanodott.

2022. szeptember 24. 18:38
null

55 burgenlandi szociáldemokrata helyi vezető nyílt levélben kérte, hogy végre tegyen hathatós lépéseket a belügyi, illetve védelmi tárca néppárti vezetője, mert drámai a helyzet a magyar határon. Csak a múlt héten 3 ezer illegális migránst tartóztattak fel, emiatt a lakosság elbizonytalanodott, ám a kormány a homokba dugja a fejét – adta hírül a Neue Kronen Zeitung.

A cikkben kifejtik, hogy  a települési politikusok azt akarják, hogy Bécs haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az Orbán-kabinettel, miután Magyarországnak kötelessége biztosítani az EU külső határát. Azt is követelik, hogy a hatalom vezényeljen további rendőri és katonai erőket a térségbe a jelenség visszaszorítására.

Nyitókép: Sóki Tamás (MTI)

Összesen 414 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. szeptember 25. 12:05
Jogi határzár kellene az egész EU-ban, a probléma gyökere abban rejlik, hogy az ultraliberális EU úgy húsz éve kiállt az US mögül elsősorban a Közel-Keleten, ezért a migránstömeget tévesen az US elől menekülőknek hitték. Ennek a balfácánságnak az EU hanyatlása lesz a következménye.
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 25. 10:37
Nem létező helyzetről felesleges tárgyalni.
Reszelő Aladár
2022. szeptember 25. 10:16
Én csak azt szeretném, hogy a határvédelmi intézkedések és a schengeni határ nem megfelelő védelme ügyében is induljon kötelezettségszegési eljárás és lehetőleg mind a kettőben marasztaljanak el. Ha lehet kérni ugyanazon a napon.
Dunhill67
2022. szeptember 25. 09:55
"miután Magyarországnak kötelessége biztosítani az EU külső határát."....aham...megafaszomat...'ingyé??...egy fillérrel sem szállt be az eu a kerítésbe a nekünk JÁRÓ helyreállítási és közös hitelból ránk eső részről nem is beszélve....mi van,beszart a labanc nyugger,hogy oda a biztonsága?....így jártak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!