Komoly profitot termelnek a közép-európai bankok oroszországi leányai

2022. szeptember 03. 06:00

Az ottani OTP-, Raiffeisen- és UniCredit-érdekeltségek eredményességét a rubelárfolyam emelkedése is segítette.

2022. szeptember 03. 06:00
null

Látványos profitjavulásról számoltak be a közép-európai bankok oroszországi leányai – számol be a vg.hu. Egyre bonyolultabbak az orosz bankpiaci kilátások a külföldi tőke számára, amióta az elnök rendeletben tiltotta meg az ottani leányok eladását az Oroszországot szankciókkal sújtó országok befektetőinek, ugyanakkor akik kitartanak (akár kényszerből, akár üzleti megfontolásból), nem járnak rosszul, az ottani OTP-, Raiffeisen- és UniCredit-érdekeltségek egész szép profitot termeltek az első fél évben, amit a rubelárfolyam emelkedése is segített. 

Az OTP-nek és helyi riválisainak nem marad más lehetőségük, mint a kivárás, az eladási tilalom egyelőre az év végéig érvényes, azzal a könnyítéssel, hogy eseti döntéssel mégis jóváhagyhatók egyes bankeladások.

Nyitókép, illusztráció: Egy Raiffeisen Bank fiók a fővárosban az Üllői út és a József körút találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. szeptember 03. 08:53
Még szép, hiszen az EU jóvoltából virágzik az oroszok gazdasága.
balbako_
2022. szeptember 03. 08:47
Mert az oroszoknak van pénzük ennyit a szankciókról.
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 03. 07:26
Hugyosra keresik magukat a bankárok a háborún. Ugyanez volt az ERSTE 2009-ben. Magyarországon többszörösen behozta az osztrák deficitet. Hála Cefrenc & His Folk Band -nek.
tttt4
2022. szeptember 03. 07:21
Profit ? Azt el kell venni !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!