Süddeutsche Zeitung: Orbán túl könnyen megússza

2022. szeptember 20. 08:36

Björn Finke szerint a magyar kormány megnehezíti mindazok életét, akik tiltakoznak.

2022. szeptember 20. 08:36
null

A Süddeutsche Zeitung printben megjelent, „Orbán túl könnyen megússza” című rövid véleménycikk szerint „a határidő után van a határidő előtt”: Björn Finke arról ír, hogy a Bizottság vasárnap a 7,5 milliárd eurós csökkentés mellett foglalt állást Magyarország ügyében, egyúttal azonban végső határidőt szabott Orbán Viktor „autoriter miniszterelnöknek” a lépés elhárítására.

Finke szerint a miniszterelnök kétségtelenül

és végül is a baráti oligarchákat kívánja továbbra is etetni. Nem adna okot az elégedettségre az sem, ha areformok hatékonyak lennének, mivel

a magyar kormány megnehezíti mindazok életét, akik tiltakoznak, legyen szó az ellenzékről, a független médiáról, egyesületekről, vagy bírákról. A Bizottságnak mégsem áll módjában megszakítani Orbán finanszírozását a demokrácia ilyenleépítése miatt” – véli a szerző.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketeviraag
2022. szeptember 20. 19:21
.
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 20. 18:17
No, ebből a cikkből is látszik, hogy nem a "jogállamiság" helyreállítása, a "korrupció" kiküszöbölése volt/jelenleg a célja a ballib csőcseléknek ott Nyugaton, hanem Orbán Viktor félreállítása, és Magyarország bedarálása, gyarmattá tétele.
rajgy
2022. szeptember 20. 12:06
A Süddeutsche is könnyen megúszta 2017-ben! Nagy 3-oldalas cikket írtak a szegény "elgáncsolt" migránsról és az operatőrnőről. A László Petrát rávették a németek egy interjúra, de teljesen más jelent meg a német újságban, és jóváhagyásra sem küldték el a megjelenés előtt. A Demokrata írt egy cikket magyarul. Ennyi. (a Fidesznek nem érdeke a Jobbik volt operatőrének a tisztáramosása.) https://demokrata.hu/magyarorszag/alszent-ragalom-98842/ Nyugaton akkor rúgnak bele egy magyarba, amikor akarnak!
Caruso
2022. szeptember 20. 11:37
Megint a német náci szenny bírál minden ok nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!