Két profi sportoló is otthagyja Kanye West ügynökségét

2022. október 26. 13:54

Az NFL-es Aaron Donald és az NBA-s Jaylen Brown is jelezte, felbontja szerződését a Donda marketingügynökséggel.

2022. október 26. 13:54
null

Antiszemita és rasszista kijelentései miatt Aaron Donald és Jaylen Brown is úgy döntött, szerződést bont Kanye West marketingügynökségével, a Dondával. A profi kosárlabdázó és a focista is Kanye West korábbi kijelentése miatt távozott a cégtől. Mint ismert, a zenész megkérdőjelezhető posztokat tett ki Twitter-oldalára, amiért a közösségi oldal le is törölte, valamint egy „White Lives Matter”, azaz a fehér életek számítanak feliratú pulóverben fotózkodott. 

Kanye West a Donda Sports ügynökségét májusban indította, első ügyfelei között szerepelt a Los Angeles Rams és a Boston Celtics sportolói. 

A kijelentésekkel nem tudunk azonosulni, családommal úgy döntöttünk, szerződést bontunk a Donda Sports ügynökséggel”

– áll Aaron Donald közleményében.

Jaylen Brown hétfőn még azon az állásponton volt, hogy marad Kanye West ügynökségénél, ám keddre már megváltoztatta a véleményét. 

Gyűlöletbeszéd miatt bont szerződést Kanye Westtel az Adidas

Közleményt adott ki az Adidas, melyben jelezték, megszakítják a partneri együttműködést Kanye Westtel, mivel állításuk szerint a zenész az elmúlt időszakban több sértő és antiszemita megjegyzést tett. Nem toleráljuk a gyűlöletbeszédet" - közölte az Adidas, ami szerint elfogadhatatlanok Kanye West tettei, melyek „sértik a vállalat sokszínűségre és befogadásra, kölcsönös tiszteletre és tisztességre vonatkozó értékeit".

Nyitókép: Fadel/AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2022. október 26. 19:59
Ye azért "antiszemita", mert elmondta a valóságot: az (amerikai) médiát többségében zsidók irányítják. Most nem értem mit kellene tenni, ha egyszer ez a valóság. Utána lehet nézni, egyszerűen ez van. Inkább azt kellene megkérdezni miért van ez? Baj, hogy ez így van? stb. nem kell mindjárt antiszemitázni... Észrevenni a valóságot nem lehet rasszista.
citromosParizer
2022. október 26. 18:57
ha amúgy az a két félmajom nem tud azonosulni a fehér életekkel, akkor mi lenne ha lemondanának az autózásról, mert fehér találmány, a repülésről, villanyról, számítógépről, telefonról, stb. kb az életük 98%-át jelentő dolgokról, mert amíg az ő ősei 30 ezer év alatt annyit tudtak, hogy feltaláljál a botot, addig a fehérek, merjük kimondani, ennél kicsit tovább jutottak. meg az ázsiaiak is :)
Ehetős Odó
2022. október 26. 17:17
West már nem jó nigger.
briganti
2022. október 26. 16:39
Az Ganyé Weszt is rabláskor piszolyt fogott a terhes nők hasához mielőtt rasztista lett.....Hja, nem, az a példakép volt, az másik, az nem rasszista. Összekevertem. Ez a Ganyé nem csak beszél is, hanem gondolkodik is. Milyen rasszista szokás ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!