Ukrajna talán nem bírja ki a telet, áramimportra lehet szüksége

2022. október 21. 19:53

„Oroszország a teljes energiarendszer megsemmisítését tervezi” – állítja az ukrán energiaügyi miniszter.

2022. október 21. 19:53
null

Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint az orosz támadások az energia-infrastruktúra 30-40 százalékát sújtották, aminek következtében Ukrajna 4000 megawattnyi termelőkapacitást veszített – adta hírül a Reuters.

Az orosz légitámadások október 10. óta Ukrajna hőtermelő kapacitásának legalább a felét sújtották, több milliárd dolláros kárt okozva” – közölte pénteken Haluscsenko. A miniszter elmondta azt is, hogy nem minden erőműegység állt le. 

A miniszter elmondta: Ukrajnának áramimportra lenne szüksége ahhoz, hogy a telet átvészelhesse. A kereskedők már tárgyalásokat folytatnak a beszállítókkal – jelentette ki.

Haluscsenko szerint

Oroszország most a teljes energiarendszer megsemmisítését tervezi, bár hangsúlyozta, hogy a rendszer egyelőre stabilan működik.

Ezen a héten számos hőtermelő erőművet vettek célba: látjuk, számos új létesítmény ellen irányultak a támadások, de olyan létesítményeket is lőttek, amelyeket már korábban is célba vettek, hogy teljesen megsemmisítsék őket” – mondta. 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eredmeny
2022. október 22. 13:02
Van sok okos( kodó) , legtöbbjük politikus, Ukrajnában, az EU ban ők megoldják. Az ukránoknak pofon kell sok hogy megérezzék!!! A realitás nagy űr, nem árt tisztában lenni a mindenkori helyzettel.
borsika
2022. október 22. 09:54
Ez álhír, hiszen már győzelemre állnak.
Vakfolt
2022. október 22. 09:45
Előkészítő alapozás Tél tábornok látogatásához.
kaffogó hebrencs
2022. október 22. 07:43
Stabilan működik... Mint a a szankciók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!