Kemény válaszlépés Oroszországtól: leállítják az olajszállítást azokba az országokba, amelyek támogatták az ársapkát

2022. november 24. 21:14

A külügyminisztérium szóvivője szerint az árplafon bevezetése piacellenes intézkedés.

2022. november 24. 21:14
null

Oroszország úgy döntött, nem szállít olajat olyan országokba, amelyek csatlakoztak az orosz olajársapka bevezetéséhez – idézte Maria Zaharovát, az orosz külügyminisztérium szóvivőjét a TASZSZ.

„Többször hangoztattuk, hogy az orosz olaj úgynevezett árplafonjának bevezetése piacellenes intézkedés, megzavarja az ellátási láncokat, és jelentősen bonyolíthatja a helyzetet a globális energiapiacokon. Az Orosz Föderáció nem tervez olajszállítást olyan országokba, amelyek csatlakoznak a vásárlók kartelljéhez – mondta a szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy sok olajtermelő ország is ellenzi az intézkedést. Szerinte ők megértik, hogy ezt az intézkedést Oroszország ellen pusztán gazdasági okokból célozták meg a nyugati országok ”– jelentette ki a szóvivő.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. november 25. 09:57
Azért nekem nagyon tetszik, hogy az oroszok olyan cizelláltan kezelik a helyzetet. Nem csak úgy, hogy, na akkor mindenki megy büntibe, aki arra járt. Csak akik megszavazták, azoknak szállít préslevegőt. Mondjuk mi azért felkerültünk a barátságtalan országok listájára. Nem a megmenekítendők Sindler listájára. Persze, attól még lehetünk majd "kismunkások listáján".
pulsarito
2022. november 25. 09:39
Az arabok is kiröhögték az ársapkás ötletet, és elhajtottak mindenkit aki az ár csökkentését kérte! Akkor most mi lesz EU?
lazio154
2022. november 25. 08:49
Jelenleg Oroszországból csak a Barátság vezetéken áramlik csövön olaj Európába. Ez ellátás szempontjából 3 országot érint. Érdekes lesz, ha a Cseh-Szlovák fél csatlakozik az ársapkához mi történik? Százhalombattáról tartályokba viszi a Mol Pozsonyba a kőolajat? Lehet itt baj nálunk is!
Kanyar
2022. november 25. 08:48
Piacellenes?! Mert a háború az piacpárti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!