Ferenc pápa tisztogatásba kezdett az egyik legnagyobb vatikáni szervezetnél

2022. november 22. 20:34

Túl nagy botrány volt a szervezet körüli ügyekből, a pápa menesztette a vezetőséget.

2022. november 22. 20:34
null

Ferenc pápa kedden határozott úgy, hogy meneszti az egyház egyik legnagyobb jótékonysági szervezetének teljes vezetőségét, ugyanis a napokban sorra jelentek meg hírek, melyek szerint a szervezeten belül tragikus a munkakörnyezet. A vatikáni központú Caritas Internationalis világszerte egymillió embert foglalkoztat, a szervezet felügyelő osztály utánajárt annak, miért panaszkodik több munkavállaló

verbális agresszióról, kivételezésről és miért vannak tömeges felmondások. 

A fejlesztési hivatal közleményében leszögezte, a szervezetnél nincs bizonyíték pénzügyi vagy szexuális visszaélésre, azonban más területen több problémát is találtak. 

Nyitókép: Vincenzo Pinto/AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. november 23. 07:47
Talán a kereszténységet kellene helyreállítani az egyházon belül! A betolt, belopakodott ellenséges ügynökök kártétele látványos... Az ideológiai zavar, zavarodottság felveti az alkalmatlanság, netán az ellenséges beépülés kérdését...
kozmosz
2022. november 23. 00:46
Seprűvel?
pepita
2022. november 22. 22:05
Ezt hogy érted?? Bővebben!
Fekete Ló
2022. november 22. 21:10
"Hostile takeover" -- Müller bíboros, s pontos. Ez zajlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!