Herszon elesett, de az oroszok máris új központot jelöltek ki a megszállt területen

2022. november 12. 11:03

Henicseket nyilvánították a herszoni régió „ideiglenes közigazgatási fővárosává”.

2022. november 12. 11:03
null

Alekszandr Fomin, az oroszok által megszállt herszoni régió adminisztrációjának egyik tagja arról számolt be a TASZSZ hírügynökségnek, hogy bár Herszont elveszítették, már ki is jelölték az ideiglenes közigazgatási fővárost, Henicseket. 

Fomin azt mondta, Azt mondta:

A Guardian tudósításából kiderült, hogy Henicseket, az Azovi-tenger egyik kikötővárosát február 27-én foglalták el az orosz erők. Hozzátették, hogy a város nagyon közel van a krími régió határához, ugyanakkor kellően távol Herszon városától és a Dnyeper folyótól. 

Nyitókép illusztráció. Fotó: DMITRY SEREBRYAKOV / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2022. november 12. 15:28
19 ezren laknak henicsekben. Ez olyan mintha Debrecen helyett Berettyóújfalu lenne hajdú Bihar közigazgatási központja.
Akitlosz
2022. november 12. 14:18
"Herszon elesett, de az oroszok máris új központot jelöltek ki a megszállt területen" Az élet megy tovább.
káli
2022. november 12. 13:52
Helyes, legalább lesz mit feladni a krím előtt. DDD
Pathfinder76
2022. november 12. 13:31
A kiürített Herszonba történő bevonulás mellett az ukránok nem nagyon tájékoztatnak a többi frontról. A donyecki ukrán erődvonal fontos támpontjait vesztették el,Bilohorivkát,Pavlovkát,Andrijivkát, és a donyecki reptér mellett kiépített erődítményeket.Ezeket az területeket az elmúlt 8 évben komoly megerősített körzetté építették ki,és ez hivatott védeni a Bahmut-Szlavjanszk- Kramatorszk területet.Az erődvonal után gyakorlatilag nincs kiépített ukrán védelem. Az ukrán 58. És 72. gépesített lövészdandár komoly veszteségeket elszenvedve visszavonult. A vlagyivosztoki orosz tengerészgyalogosok,a DNR Kaskad,Sparta,Slava zászlóaljai,és a Wagner alakulatai tovább nyomulnak előre. Az ukrán és az orosz jelentések szerint is az oroszok 152mm -es,Krasnopol irányított tüzérségi gránátokat alkalmaztak a támpontok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!