„Történelmi győzelemről” számol be a CNN: leszbikus kormányzója lesz Massachusettsnek

2022. november 09. 04:55

A vállaltan leszbikus Maura Healey az apró állam első női kormányzója lesz, így a CNN választási műsorában máris indokoltnak tűnik „történelmi pillanatokról” beszélni.

2022. november 09. 04:55
null

A demokrata Maura Healey-t, egykori államügyészt választották meg Massachusetts kormányzójának – írja a CNN. Healey lesz az állam első megválasztott női kormányzója és az első leszbikus állami vezető az Egyesült Államokban.

„A demokrata politikus történelmi győzelme Michelle Wu bostoni polgármester egy évvel korábbi, úttörő győzelmét követi, ugyanis Wu lett az első nő, akit megválasztottak a város élére” – olvasható az amerikai lapban.

 

 

Fotó: JOSEPH PREZIOSO / AFP

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2022. november 10. 13:23
kutyát nem érdekli hogy buzi.. nagyobb baj , hogy demokrata
syphax
2022. november 10. 11:44
Igaz, ami igaz: jómagam--férfiként--a leszbikus nőktől legalábbis NEM UNDORODOM, ha nem is tölt el jóérzéssel a "női buzulás". Ellentétben a "buzi hápsikkal", akikkel kapcsolatba már AKKOR ÖKRENDEZNI KEZDEK, HA TV-BE VAGY FILMVÁSZNON MEGLÁTOK EGY ILYENFÉLE ÁLLATPÉLDÁNYT....
roccobaba
2022. november 09. 17:58
Sosem legyen nagyobb büszkeségre okot adó vímányuk....
roccobaba
2022. november 09. 17:58
Sosem legyen nagyobb büszkeségre okot adó vímányuk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!