Meghajol a német egyház: mostantól LMBTQ-személyeket is alkalmazhatnak

2022. november 29. 06:26

Alig néhány nappal azután, hogy a német katolikus főpásztorok Ferenc pápánál jártak, megváltoztatták munkavállalóikra vonatkozó belső szabályzatukat és jelentős engedményeket tettek az eddigi, a katolikus tanításhoz illeszkedő rendelkezésekből.

2022. november 29. 06:26
null

Alig néhány nappal a német püspökök Ferenc pápánál tett látogatása után a német főpapság új, megreformált foglalkoztatási szabályokat vezetett be a németországi katolikus egyház alkalmazottaira vonatkozóan – írja a katolikus.ma portál. A lap kiemeli: az új egyházi foglalkoztatási törvény ezentúl lehetővé teszi, hogy a német egyház munkavállalói nyíltan éljenek újraházasodott vagy azonos neműekkel folytatott kapcsolatban. 

A Német Püspöki Konferencia november végi bejelentése alapján a katolikus.ma kifejti; a német főpásztorok a konferencia általános ülésén biztosították a szükséges többséget a javaslat elfogadásához. Érvelésük szerint az alkalmazottak magánélete, „különösen a párkapcsolatok és az intimitás terén nem tárgya jogi értékelésnek”

Hangsúlyozzák azonban, hogy az új törvény csak az egyháznak dolgozó világiakat érinti, a papokat, szeminaristákat és a vallási rendek tagjait nem. 

A reform előkészítése a lap tudósítása szerint már hónapok óta zajlott. Mint írják, a Szinódusi Út 2022 szeptemberében tartott negyedik közgyűlésén a német püspökök több mint kétharmada megszavazta azt a dokumentumot, amely szorgalmazta a németországi katolikus egyház munkajogának módosítását, hogy a munkavállalók nyíltan élhessenek a katolikus tanítással ellentétes életmód szerint. Az alkalmazottaknak, köztük a katolikusoknak tehát többé nem lehet felmondani azért, mert második házasságban vagy azonos nemű kapcsolatban élnek.

Emlékezetes, hogy korábban a német katolikus egyház 125 alkalmazottja vállalta queer-identitását. A hamburgi érsek akkor tiszteletét fejezte ki a nyilvánosság elé álló alkalmazottak felé.

A német egyházban zajló folyamatokról itt írtunk bővebben:

A német katolikus egyház épp megszűnik katolikusnak lenni

Nem nyugszik a német egyház: a laikusok orruknál fogva vezetik a püspököket, és el akarják fogadtatni a női papságot, a cölibátus eltörlését és további LMBTQ-törekvéseket. A fejlemények felidézik az egyházszakadás rémét, a kezdeményezések ugyanis szembe mennek a katolikus egyház legalapvetőbb tanításaival. Összefoglalónk!

Nyitóképünk illusztráció, forrása a Pixabay.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. december 06. 04:47
A homoszexualitás UNDORITÓ, HÁNYINGER-GERJESZTŐ. A BUZERÁNS EMBER VISSZATASZITÓ! OLYASVALAMI, MINT AZ ÚTSZÉLEN BŰZLŐ ÜRÜLÉK. PFÚJ!!!
Vakfolt
2022. november 29. 18:43
Hogy a papok házasodhassanak, nem egy vadiúj gondolat, de az egyház ennek ellenált. És a cölibátust szodomiták házassága fogja majd eltörölni? Nem semmi ötlet.
Vitéz János
2022. november 29. 13:22
Förtelem. Ami a legszomorúbb, hogy erre igény mutatkozik. A vallást hozzá kell igazítani, mindenféle dovat aberrációhoz? Vagyis csak az egyházat, és azon keresztül a vallást...
OobOdoO
2022. november 29. 13:19
Ja mert ők képtelenek megváltozni, de attól még lehetnek jó emberek meg hívők... :D Hogy van ez? A nemi identitás nem csak társadalmi konvenció ? Ha igen akkor lehetne rajta akár változtatni is. Hit? Az nem azt jelenti hogy úgy hiszed, hogy az az igazság és elfogadod a szabályait (tételeit) ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!