Az oroszbarát zeneprofesszor szerint fekete apja rasszista, mert szereti Bachot

2022. november 20. 18:44

Philip Ewell számára „kereszteket égetni és szeretni Bachot ugyanazt jelenti”.

2022. november 20. 18:44
null

A New York-i City University of New York Hunter College zeneelmélet-professzora szerint saját apja, aki fekete, fehér fajgyűlölő volt, mert szerette Bachot – olvasható a The College Fix cikkében

Philip Ewell professzor a Yale Daily News című lapban megjelent cikkében fogalmazta meg állításait. Kiemelik: az egyetem nemrég adományozta neki a Wilbur Cross-díjat, amiért

Ewell olyannyira jó a fehérség és a fehér felsőbbrendűség azonosításában, hogy még a saját apjában is meglátta – írta a lap. A professzor szerint a saját fekete apja által megszabott hierarchiák definíciószerűen maguk után vonták a fehér felsőbbrendűséget, és Ewell első kézből tanúja volt ennek. Még akkor is így van szerinte, ha apja egyébként szimpatizált a kommunizmussal.

ahogyan az a csúcspontjától a mindennapi élet rejtett zugaiba sugárzik, egészen „az égő keresztektől a fekete ember Bach istenítéséig” – olvasható a cikkben.

Ewell egyébként az orosz és 20. századi zenére, illetve a rapre és hiphopra szakosodott. 2019 óta beszél arról, hogy a zeneelmélet fehér dolog.

 

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2022. november 21. 12:44
Az rasszista, aki bárminek a megítélésében nem a vizsgálata tárgyát, hanem bőrszínt lát. Na professzor úr innen próbálja megközelíteni a témát, és foglalkozzon zeneelmélettel, ha lehet.
Hangillat
2022. november 21. 09:59
Logikus levezetés. Hagymát vágok. Egyik szemem ettől sír, a másik kripta! Rasszizmus: a sportot egyetemeken, főiskolában, high school- midenhol támogatják Usániában, úszómedence mindenhol. Úszásban, vízisportokban hol vannak a feketék? Hány olimpiai helyezést értek el az afrók eleddig?...? Innen kezdve lehet rasszolni... Inkább raszterrácsozni!
ujujuj
2022. november 21. 09:19
Indítványozom, hogy a zongorára mostantól csak olyan darabot lehessen komponálni, ahol csak a fekete billentyűkön játszanak. Disz moll pentaton rulez.
Nyest
2022. november 21. 06:46
Tehát, ha jól értem, adott egy kevertfajúsága miatti frusztrációját feldolgozni képtelen, amúgy feltehetően tehetséges, de elmeháborodott tanár, aki fehérnek túl néger, négernek túl fehér, ezért pedig hibáztatni akar valakit. A másik szálon pedig ott a társadalommérnökösdit játszó, elmebeteg sátánista söpredék, ami hiitelesnek tűnő arcokat keres a züllesztő, romboló ténykedéséhez. Et voila! Máris összejött az interjú az évszázados tévelygésekben megcsömörlött, de csodás módon megvilágosodott néger professzorral, aki egy új világ új fényét sugározza a hazugságból ébredező olvasókra. Óh!!! Micsoda magasztos érzés! Mi pedig itt olvassuk, elgondolkozunk az ilyenen, és kommentárt fűzünk hozzá. Egy elmebeteg néger zavaros fröcsögéséhez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!