Vona Gábor: Ukrajnával meg kell értetni, hogy az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozás nem opció (videó)

2022. november 15. 10:28

A volt politikus szerint Ukrajna sem társadalmilag, sem politikailag nem áll készen az uniós tagságra.

2022. november 15. 10:28
null

Vona Gábor a Hit Rádió vendége volt, ahol számos belpolitikai kérdés mellett szóba került az orosz-ukrán háború is. A Második Reformkor Alapítvány alapítója szerint ha lesz béke az ukrán és orosz fél között, azt már nem Putyin fogja ratifikálni. Ugyanakkor leszögezte:

A békéhez béketerv kell, és én nem látok béketervet a világban”.

Vona Gábor úgy fogalmazott: nem látja azt a politikai vezetőt sem Amerikában, sem Nagy-Britanniában, sem Franciaországban, aki vállalná a felelősséget a békéért. 

„Ukrajna nem szent”

A műsorban a volt politikus aztán hangsúlyozta, hogy Ukrajnát „nem érdemes szentté avatni”. Kifejtette: a háború miatt a szolidaritás Ukrajna iránt természetes,

ám társadalmilag, politikailag (...) nem alkalmas sem az Európai Unió, sem a NATO tagjává válni”.

Vona Gábor szerint ehelyett a rendszerváltás idején tett vállalásokhoz kellene visszatérnie a nagyhatalmaknak, amelynek értelmében Ukrajnát egy „semleges zóna” maradna.

A teljes interjút visszahallgathatja itt:

Nyitókép: YouTube / Képernyőfotó

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balu3
2022. november 15. 17:30
Vona érdekes megközelítés, és felesleges amúgy is kimondta hogy a mocsok alja szent, a tény :- Oroszország önkéntesen azt mondta:- Enyém ukrajna., s volá hal az ukrán vala. - Persze hogy mem szentek az ukránok - valaki a szájadba adta, ezzel kb a Pesti Retek szintre süllyedtél, egy szóismétlő gazemberé lettél! Mielőbbi gyógyulást Vona hogy te szentekre osztod fel a világot, de az ukránok azok nem pont, tán a ruszki béren élt fejed ennyire egyszerű? Nincs szent tehén alásan, az ukránok kőkemény nacionalista nemzet ahol a kisebbségeket semmibe kell venniük ez tény. A jelenlegi külügyek vivője a háború kezdetéig nem tudott tárgyalni az ukránokal e téren, ő abban nagy hogy a kamerák előtt a saját stábjának elmondja Magyarország ügyes volt, a nemzetközi sajtó magyarokról írt írása hazugság. Mélyen felháborító amikor a magyarok jelképeit szedik le, de valljuk be e háborúban mi mindent megteszünk azér hogy ez megtörténhessen többek között. Szóval te Vona Gábor hithű gyök.. menj a búsba a narativádal amit senki se képvisel mégis rád hivatkoznak butafilkója.
Zaajan
2022. november 15. 14:12
Gábor. Ez már csak arra volt jö, hogy a mirotvorec oldalra felkerült. Ha ez volt a cél akkor sikerülhet. Egyik félnek sem szurkolok de putyin nem fog leállni, jövőre is háború lesz, a végén pedig nem lesz már kinek minek csatlakoznia. A dhyepertől keletre már alig van civil, nyugatről pedig ömlenek kifelé s visszafelé nem fog sietni senki.
LancelotDuLac
2022. november 15. 12:52
Hülye vagy Vona, mint szoktál - az ukik szemszögéből ez az egy opció létezik, hogy a továbbiakban, biztosítva legyen a szuverenitásuk a retkes Putyin-féléktől.
Micó
2022. november 15. 12:48
Kisebb darabokra kell szeletelni. És akkor megérti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!