Vállalhatatlan lett a Balenciaga legutóbbi promója, teljesen kiakasztotta az internet népét

2022. december 03. 21:08

A spanyol multinacionális luxus sportcipő- és pulóverüzlet a gyermekpornográfiára is utaló reklámkampányt készített.

2022. december 03. 21:08
null
Joó István
Joó István

A Balenciaga luxusmárka a gyermekkollekcióit úgy hirdette legutóbbi kampányában, hogy

a reklámokon fotózott gyermekek olyan plüssmedve-táskákat tartanak, melyek a szadomazo-szex kellékekeire emlékeztető elemekkel (láncokkal, bőrszíjakkal) vannak felszerelve.

A fotókon néhol a sátánizmus Baal-kultuszára, gyermekáldozatokra is történik utalás, de találhatunk a képi környezetben alkoholos poharat, és nyakörvet is.

Némelyik kép hátterében az amerikai Legfelsőbb Bíróság állásfoglalása is feltűnik a gyermekpornó-ellenes törvény gyakorlati alkalmazásáról. Eszerint e felnőtt gyermekfilmek és fotók tiltottak ugyan, de az arra csak utaló illusztrációk, fotók megengedettek.

„Túl jól sikerült a kampány”

A normalitást kérkedően felrúgó kampány „túl jól” sikerült,

az internet tele lett olyan képekkel, videókkal, melyeken Balenciaga-termékeket égetnek vagy hasogatnak darabokra tulajdonosaik,

holott ezek többszázezer forint értékű „luxustoprongyok”. (Utóbbi kifejezés megokolt, lásd: milyen megrongált, szétszaggatott tornacipőket árulnak milyen áron, jómódú sznob fiataloknak – a szerk.) A netezők szenvedélyes felháborodással kommentelnek, vásárlók tömegei pedig tüntetően kerülik a luxusmárka üzleteit.

Széleskörű a felháborodás

A botrány a magyar tiktokerekhez is eljutott, fiatalok kommentárvideókban utasítják el a spanyol luxusmárka kampányát. De

A műsorvezető úgy fogalmazott: „a bizonyítékok alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy az amerikai társadalom legbefolyásosabb emberei között van egyfajta tolerancia a pedofília iránt, amelyet nem találnánk meg egy átlagos amerikai középosztálybeli családban”. Erről itt írtunk bővebben.

Így exkuzálta magát a márka

A Balenciaga bocsánatkérésében a következőképpen exkuzálta magát. „Őszintén bocsánatot szeretnénk kérni mindenkitől, akit megsértettünk a kampányunkkal.

– írták.

A New York Times úgy értesült, a spanyol luxusmárka anyagcégcsoportja, a Guccit is magában foglaló francia Kering Holland NV nem tervez retorziót, szerződésfelbontást a Balenciagá-val.

A posztkeresztény nyugati világ ébredő felháborodása végső soron összefüggésben lehet Jézus – Máté evangéliuma 18-ik fejezetében található –, még sokaknak rémlő intésével: Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.”

Nyitókép: Képkocka / Independent

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. december 04. 09:28
A galiciai stettlek bűzhödt beltenyészete következtében a "progresszivek" körében erősen népszerű a perverzió. (Weinstein,Strausz Kón,Polansky,a freeSzfe "puszild meg"-es "professzorai" (Sárosdi Lilla nyomán),Gréczi,stb stb)) Csak a vak nem látja.
miroslav
2022. december 04. 09:20
Így, a hozzászólásokat elnézegetve - érdekes, hogy a cég, s egyáltalán, ez a beteg, alja jelenség miként találja meg itthon is a támogatóit. "Nem értem: kik ezek az emberek?"
korona.2.0
2022. december 04. 08:51
Ez az lmbtqpedofilia ide is begyűrűzik, hozzánk. Előbb, utóbb, de biztosan. Akár hogy is védjük a gyermekinket. Mert PÉNZÉRT MINDEN ÉS MINDENKI MEGVÁSÁROLHATÓ. (Csak a nyugodt lelki nyugalom nem.) Akiknél meg a pénz van, azok az amerikai zsidók és ők ezt akarják, hogy az egész világ meghülyüljön. Ez a bosszújuk már évezredek óta. Gyerekkoromban, de még később is azt sem tudtam, hogy mi az, hogy péder, buzi. Most kárpótolva lett ez a hiátusa is a tudásomnak. Tombol a sátánizmus, de úgy látszik, hogy még nem eléggé. Komolynak vélt úriemberek lesznek máról, holnapra hívei a Sátánnak vagy csak most fedezik fel az énjük valóságát, t.i. hogy eddig is azok voltak, de most merült fel tudatukban, hogy ők valójában a Sátán hívei. Viszketve jön napvilágra, hogyan lehet az EMBER ennyire hülye ? Mi az, ami ennyire groteszké teszi a gondolkodást ? Mintha az egész világ teljesen megbolondult volna. Ami eddig normalitásnak volt hirdetve, az most hirtelen abnormálisnak van kikiáltva. Tudtuk, hogy a tudatok mélyén elnyomott vágyak égnek, de a tudatok tulajdonosai nem merték kinyilvánítani, inkább, úgy tűnt, végleg törölték magukból. Nem így lett. Valamilyen titkos tömeghipnózis uralma alá került már mindenki. A felszín eltűnt és feltárult a fonák. Tiszteséges nők, asszonyok ribanckodni kezdenek, stabil felfogású férfiak bohócot csinálnak magukból. A rend felborul, erőre kap a nihilizmus káosza, a már minden mindegy gondolkodás, a saját gyerekeikkel nem törődő viháncoló szülők sokasodnak, az önzés, mint világparadigma lesz a vezérelv. Éljünk a mának, - de triviálisan. Vagy bennünk van a hiba ? Az EMBER szégyentelen lett és Isten egyre távolabb van.
Teréz A Piréz
2022. december 04. 08:11
Nem bontott szerződést az anyacég a Balenciaga-val a szado-mazo plüssmackók miatt. Szerződést bontott az Adidas Kanye West-tel, mert ráírta a hátára, hogy "White lives matter". Mondanék még valamit, de elfogytak a szavak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!