Mi a diktatúra, ha nem ez?

2022. december 14. 17:39

A tagállamokért van az Unió, és nem fordítva.

2022. december 14. 17:39
null
Gál Kinga

„Az Európai Parlament ma újra színt vallott. Nyilvánosan akarják elhallgattatni azokat, akik máshogyan látják az Európai Unió jövőjét, mint az európai mainstream.

A tagállami vétójoggal kapcsolatos hozzászólásomban rámutattam: álszent magatartás, hogy Magyarországot az európai egység szétverésével és akár igaztalanul is vétózással vádolják csak azért, mert bátran kiállunk álláspontunk és értékeink mellett, míg korábban csatlakozott tagállamok ezt kritika nélkül megtehetik az Unió egysége szempontjából súlyosabb ügyekben is. Ezeket az eseteket csak az »egyetértés hiányának« lehet nevezni, sosem vétónak.

Felszólalásomat követően a levezető elnök – jogkörét messze meghaladva – hozzászólást intézett a plenárishoz, melyben elmondta, hogy az egyhangú döntéshozatal, ami a vétójog használatának a feltétele, nem illik a parlamenti demokráciához. Szavai szerint a vétó blokkolást jelent, és a blokkolás nem demokratikus.

Elnök úr, Ön alapjaiban nem ismeri az Európai Unió működését. A tagállamokért van az Unió, és nem fordítva. Ön a demokrácia mélyítéséről beszél, miközben pont elhallgattatni akarja az Öntől másképpen gondolkozó képviselőtársait. Mi a diktatúra, ha nem ez?”

Nyitókép: Gál Kinga Facebook-oldala

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. december 15. 19:48
A végén majd ott maradnak a gyarmattartók egy bandában.A lényeg mindig ugyanaz, csak a korszerű világban kell a színház.
csulak
2022. december 15. 16:58
ez a zEU egy diktatura ! ez teny !
Brandon the great Negro
2022. december 15. 14:04
Az EU egy gazdasági érdekközösség, ahol a tagi vétó azért van, hogy egyetlen "nagy" se szavazhasson egy "kicsi" érdekeivel szemben. Mert ez így demokratikus egy érdekközösségben. Csodálom, hogy ezt le kell írnom egy levezető elnök számára, de szívesen!
Pukedli
2022. december 15. 06:00
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!