Az idei év egyik legszégyenteljesebb döntése – így kommentálta Szijjártó, hogy az EU nem vette fel Romániát a schengeni övezetbe

2022. december 21. 15:22

Ez magyar érdek lett volna – szögezte le a tárcavezető.

2022. december 21. 15:22
null

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy az osztrákok megtorpedózták Bulgária és Románia schengeni csatlakozását. A migrációs helyzetre hivatkozva nem támogatták a két kelet-európai állam felvételét.

Szijjártó Péter élőben jelentkezett Facebook-oldalán. A tárcavezető elmondta:

Az Európai Unió egyik legszégyenteljesebb döntése volt idén – egy tagállami vétó miatt –, hogy nem vettük fel a románokat a schengeni övezetbe.

Ez magyar érdek lett volna. Nemcsak a határmenti közösségeké, hanem gazdasági érdek is, hiszen Románia az egyik legfontosabb exportpiacunk” – fogalmazott a miniszter.

Arról is beszélt Szijjártó, hogy megkapta az engedélyt Bukarestben a negyedik gyorsforgalmi útkapcsolat létrehozása Magyarország és Románia között, „ami rendkívül fontos, ugyanis az összeköttetés javítása mindenkinek hasznára válik”.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. december 21. 18:01
Kicsit Lavórra kezd hasonlítani:)) A kutya is szokott idővel a gazdira hasonlítani:))
Armageddon
2022. december 21. 17:18
Álságos Bulvárkacsa:(
letsgobrandon
2022. december 21. 16:48
Zseniálisan alkalmazza a fordított pszichológiát ! ... az EU legtöbb kormányba zsigerből gyűlöl minket , ha beállunk valami mellé azt utálni fogják
need-info
2022. december 21. 16:48
Valójában lehet, hogy pont az ellenkezőjét gondolta, amikor ezt mondta, de diplomatikusan kellett fogalmazni :) Esetleg a románoknak jobban kéne dolgozniuk azért, hogy beléphessenek az övezetbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!