Elhunyt Vivienne Westwood divattervező

2022. december 30. 10:22

A CNN beszámolója szerint a média a punk főpapnőjének nevezte Westwoodot.

2022. december 30. 10:22
null

Elhunyt Vivienne Westwood brit divattervező és stílusikon. Csütörtökön, londoni otthonában, családjától körülvéve, békésen elhunyt – osztotta meg a tragikus hírt a CNN. A divattervező 81 éves volt.

A CNN beszámolója szerint a média a punk főpapnőjének nevezte Westwoodot,

a divatvilág számára szeretett karakter volt, aki haláláig feszegette az ipar határait. Egykori élettársával, Malcolm McLarennel alkotta meg az 1970-es években a Sex Pistols együttes imázsát, és a londoni King’s Road egyik üzletéből Westwood segítette kidolgozni a punkmozgalom vizuális megjelenését.

Westwood szenvedélyes aktivista volt az éghajlattól a szólásszabadságig, szószólója volt a bolygónak, és gyakran a minőséget támogatta a mennyiség helyett, amikor a divat világáról volt szó.

Nyitókép: SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2022. december 30. 12:40
Mint minden divattervező a felső rétegeknek varrogatott.... A nép az istenadta kikerült ezek látóköréből. Nem is baj.
Rodolfo
2022. december 30. 11:31
Iparhatárfeszegető punkmozgalmár. :DD Egy igazi punk sose tudta megfizetni Vivienne Westwood kreálmányait. Már innentől pénzszagúvá vált a történet, ami mondjuk a punk életforma és a punk stílus szöges ellentéte.
nempolitizálok
2022. december 30. 10:55
Szenvedélyes aktivista. Cserében a CIA kezében lévő média felfújja, sztárt csinál belőle. Érdekes, ezek a szólásszabadság harcosai abban a pillanatban, hogy más vélemények is megjelennének már nem ilyen harcosak, sőt betiltásukat követelik azon az alapon, hogy szélsőjobboldali, náci, stb. Különösen rühellem ezt a CIA által felfújt típust, mert ez saját társait árulja el. Ezek provinciálisabb képviselői itt Vásárhelyi a "média-szociológus", Verebes a "humorista", Kéri a "közgazdász", stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!