Törzsi tánccal fogadták Putyin leghűbb szövetségesét Zimbabwéban (VIDEÓ)

2023. január 31. 06:47

Fehéroroszország több tízmillió dollár értékben szállított mezőgazdasági felszerelést a dél-afrikai országnak.

2023. január 31. 06:47
null

Nagy pompával és törzsi tánccal fogadták Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt hétfőn Zimbabwéban, ahová a kétoldalú gazdasági és politikai kapcsolatok szorosabbra fűzésének céljával érkezett. Lukasenkát Emmerson Mnangagwa zimbabwei elnök és a helyi kormánypárt több száz támogatója fogadta éljenzéssel és énekszóval a főváros, Harare nemzetközi repülőterén, amelyet Robert Mugabe volt államfőről neveztek el.

Az Oroszország szövetségeseinek számító vezetők nem nyilatkoztak a sajtónak. A zimbabwei külügyminisztérium közleménye szerint a látogatás célja a két ország közötti erős politikai, gazdasági, bányászati, mezőgazdasági és katasztrófavédelmi együttműködés fokozása.

Fehéroroszország több tízmillió dollár értékben szállított mezőgazdasági felszerelést a dél-afrikai országnak traktorok, kombájnok és teherautók formájában Mnangagwa 2019-es minszki látogatása után.

(MTI) 

Nyitókép: Twitter

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. január 31. 12:32
Black Street Boys :)
még fokozza
2023. január 31. 09:59
mintha a fideszt látnám
Belakiss
2023. január 31. 09:11
Na ez a színvonal Putyinnál is adott.
Kecmec
2023. január 31. 08:23
Kakaya problema tovaris ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!