Az amerikai pénzből is működő Telex kiment Olaszországba osztrigát és kagylót enni

2023. január 07. 19:33

Jó helyre mennek a „mikroadományok”: most épp Orbánt utánozták a telexes újságírók.

2023. január 07. 19:33
null

Az amerikai közpénzekből is finanszírozott Telex két újságírója úgy döntött, ellátogat ugyanabba az olasz étterembe – erről a Mandiner is írt –, ahol nemrég Orbán Viktor és a felesége járt, miután ellátogattak XVI. Benedek ravatalához.

A Telex finanszírozásáról
A portál arról számolt be december elején, hogy a következő években különböző képzéseket kínálnak az érdeklődőknek a média legkülönfélébb területeiről, és a projektet a DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor, magyarul: demokrácia, emberi jogok, és munkaügyek hivatala) több mint 740 ezer dollárral támogatja.

A baloldali portál munkatársai

hosszú cikkben számolnak be arról, hogyan találták meg a miniszterelnök és felesége által korábban meglátogatott ostiai La Bussola éttermet,

majd arról írnak, hogy a hely egy 60-70 fős étterem, ahol a teraszról rálátni a tengerre. Mint közölték: a Telex szerzői egyből kaptak helyet és arról számoltak be, hogy a pincérek, de még a tulajdonos is csak olaszul beszéltek, viszont a közös nyelv hiánya ellenére is nagyon kedvesen fogadták őket.

Kifogott a Telex munkatársain a kormányfő ebédje

A szerzők Orbán Viktor menüsoráról szerettek volna valamit kipróbálni, végül megbeszélték a pincérekkel, hogy a Lévai-féle 40 eurós salátamixből, illetve a nyershalmix egy kisebb, 45 eurós formájából kérnek. Mint fogalmaztak: legnagyobb meglepetésükre a 85 eurós rendelésük vége az lett, hogy sorjában, tál tálat követve érkeztek tengeri herkentyűk az asztalukhoz, osztrigát, kagylót, lazacot, polipot, tintahalat is kaptak

Az egyetlen kérdés, ami bennük felmerült az ételek felétől, hogy lehet magyar gyomorral ennyi és ilyen sokféle tengeri herkentyűt letolni a torkukon rosszullét nélkül. Végül fel is adták és olívaolajas kenyeret rágcsáltak, majd azt írták, abszolút jó éttermet próbáltak ki.

Az újságírók rendelése 100 ezer forintra rúgott, 10 százalék kedvezményt kaptak, bár azt nem tudják, miért.

Ceglédi: Nem kéne, hogy ügy legyen Orbán ebédje

Orbán Viktor ebédje, valamint a hazai sajtó egy részének felháborodása a nyilvánosságot látott fotó miatt az ATV ÖT című műsorában is előkerült témaként. Cegléd Zoltán politikai elemző például a téma kapcsán felidézte:

– fogalmazott.

Vona Gábor szerint sem felháborító, hogy olaszosat evett Olaszországban a kormányfő

„Fordítva mit éreznénk?

– vetette fel a műsorban Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. „Szerintem nem lenne fölháborító” – húzta alá.

Ha mondjuk azok, akik az ellenzéki oldalon most úgy érzik, hogy ez itt egy kiütési pont lehet, vagy legalábbis egy kellemetlen pont, érdemes feltenniük azt a kérdést is maguknak, hogy ha mondjuk valamelyik baloldali, vagy ellenzéki politikus lenne most a miniszterelnök, és ő járt volna ott, akkor is ugyanezt gondolnák-e, mint amit Orbán Viktorral kapcsolatban gondolnak. Tehát, hogy

– tette fel a kérdést a Jobbik korábbi elnöke. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Magyarok tömegei engedhetik meg maguknak

Francesca Rivafinoli, a Mandiner vendégszerzője is reagált a kormánykritikus sajtó felháborodására. Szerinte tényleg rengeteg mindenbe bele lehetne kötni – kicsit égő ehelyett egy olyan tengerparti ebéden rugózni, amilyet egyébként az utóbbi időben már magyarok meglehetősen széles tömegei engedhettek meg maguknak. Véleménycikkét ide kattintva olvashatja.

Nyitókép: Instagram

 

Összesen 464 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vikiva
2023. január 08. 21:54
Szégyen és undor ! Hogy létezik ilyen aljas társaság , akik képesek meg egyszer képesek ilyen aljas módon mocskolni egy miniszterelnököt mint azt ez a sepredék teszi ! Na csak még annyit tennék hozzá és ez annak a mocskos bandának üzenem , hogy a KARMA az ingyen van !
Krupp Skya
2023. január 08. 15:28
Ezen az alapon kipróbálhatnák a Telexnél körömletépést az egymást akasztását, a földelvételt, anyugdíjfelezést mint ahogy ezt ÁVH-s felmenőik tették.
gyaloggos
2023. január 08. 14:46
CSAK röhögni lehet ezen az egészen, MIT a liberális média tesz! EGY ebéden rágódni, mit a MAGYAR MINISZTERELNÖK a feleségével RÓMÁBAN FOGYASZTOTT el ! MAGAM 100 olyan ebédért nem adnék EGY DISZNÓTOROST!
Toller Béla
2023. január 08. 14:03
Elvtelen nyalás ez a cikk, függetlenül attól, hogy a Telex honnan szerzi meg múködéséhez szükséges suskát. A Mandiner még nem comingoutolt e tárgyban !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!