Bojkottot hirdetett a kairói nagymecset a svéd és a holland termékekre a Korán-égetések miatt

2023. január 25. 14:03

A szombati stockholmi Korán-égetések kiverték a biztosítékot.

2023. január 25. 14:03
null

A svéd és a holland termékek bojkottjára szólította fel szerdán a muszlimokat a szunnita muszlimok között nagy tekintéllyel bíró kairói al-Azhar nagymecset a stockholmi és a hágai Korán-égetések miatt. Az al-Azhar vezetősége barbár tettnek minősítette a hét végén történt akciókat, szerinte ezeket

A svéd fővárosban szombaton egy dán aktivista, Rasmus Paludan vezetésével égették el az iszlám vallás szent könyvét a török nagykövetség épületénél, vasárnap pedig a szélsőjobboldali Pegida vezetője, Edwin Wagensveld széttépte, meggyújtotta és megtaposta a könyvet.    

Paludan és Wagensveld tüntetését a hatóságok előzőleg engedélyezték. Az eset nyomán ellentüntetések voltak Ankarában és Isztambulban, valamint a pakisztáni Lahorban is. A török külügyminisztérium kedden bekérette Hollandia ankarai nagykövetét, Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig hétfőn kijelentette: nyilvánvaló, hogy Svédország nem várhatja el Törökország támogatását a NATO-csatlakozást illetően.

(MTI)

Címlapképen: Párizsi nagymecset. Illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. január 25. 18:18
Ha még sokáig égetnek a svéd többség kikiáltja az iszlám köztársaságot
nemecsekerno_007
2023. január 25. 15:13
Insallah IKEA. Indulhat az érzékenyítés.
Gullwing
2023. január 25. 15:05
Nem kedvelem a muszlimokat. (a náci kommentelő kedvéért ez szögezzük le.) Nem égetek sem koránt, sem bibliát, sem tórát pedig szeretek tüzeskedni:D
az ember
2023. január 25. 14:50
Nem a koránt kell égetni, hanem a muszlimokat kell hazaküldeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!