A németek elindítják az adományt Brazíliának, amit Bolsonaro alatt befagyasztottak

2023. január 01. 20:52

„Szükségünk van Brazíliára” – válaszolta arra a német elnök arra a kérdésre, hogy Németországnak mi érdeke fűződik Lula sikeréhez.

2023. január 01. 20:52
null

Brazília mind gazdasági, mind éghajlati kérdésekben visszaszerzi kulcsszerepét a nemzetközi porondon – mondta Frank-Walter Steinmeier német elnök, aki Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök vasárnapi beiktatására utazott Brazíliába.

– tette hozzá a német elnök.

„Szükségünk van Brazíliára” – válaszolta arra a kérdésre, hogy Németországnak mi érdeke fűződik Lula sikeréhez. Fontos, hogy a brazil politikai vezetés ne csak a gazdasági együttműködésben, hanem a globális klímavédelemben is partner legyen – mondta Steinmeier hozzátéve, örömmel látja, hogy Lula felvállalja ezt a szerepet. A német elnök ugyanakkor megjegyezte: remélhetőleg nem csak Németországból érkezik majd a nemzetközi együttműködés.

Németország indításnak 35 millió eurós (14 milliárd forintos) adományt nyújt az esőerdő védelmére az Amazon Alapnak.

Ezek az alapok Jair Bolsonaro elnöksége alatt be voltak fagyasztva.

A német elnök szombaton este, röviddel Brazíliába érkezése után már találkozott Lulával. Mint mondta, a megbeszélés után bizakodó a Dél-Amerika és Európa közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlődésével kapcsolatban.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/EFE/Mauricio DuenasFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. január 09. 07:23
Ne feledjük, fákat kivágni csak a patrióta konzervatívoknak tilos. Ha ballipsi írtja az erdőt, akkor helyet csinál a haladásnak.
Pukedli
2023. január 03. 08:45
Nekem nem a Google meg a faszom Wikipédia adja a levegőt. Elképesztő amiket irsz.
zoles
2023. január 02. 10:55
Magyarán a német elvtársak küldenek egy kis segítséget, a brazil elvtársaknak, hogy legyen mit ellopni.
mokány
2023. január 02. 09:46
Mitgegangen Mitgefangen Mitgehangen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!