Újabb titkosított dokumentumok kerültek elő Biden otthonából

2023. január 14. 19:57

Az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztériumnak.

2023. január 14. 19:57
null

Öt újabb bizalmas minősítésű jelzéssel ellátott oldal került elő Joe Biden amerikai elnöknek a delaware-i Wilmingtonban lévő otthonából – közölte szombaton az elnök ügyvédje, hozzátéve, hogy az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztérium illetékeseinek.

Richard Sauber csütörtökön utazott Wilmingtonba, hogy jelen legyen az ott korábban talált, bizalmas jelzésű dokumentum átadásában az igazságügyi minisztériumnak. Mint mondta: az átvizsgált anyagban öt további „minősített jelzésű” lapot találtak, így összesen hat lapot adtak át.

Biden jogi csapata a héten elismerte, hogy

Biden delaware-i házában és annak garázsában az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idején keletkezett bizalmas dokumentumokat találtak.

 

Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az iratok ügyében indított vizsgálat lefolytatására.

Az elnök a hétvégét wilmingtoni házában tölti feleségével, Jill Bidennel, akit szerdán megműtöttek.

A republikánusok is vizsgálatot kezdeményeztek

Biden csütörtökön egy újságírónak nyilatkozva hangsúlyozta: „az emberek tudják, hogy komolyan veszem a titkos dokumentumokat és a titkos anyagokat”.

Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken szintén vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban.

Az elnök különleges jogtanácsosa elmondta, hogy kis számú minősített megjelölésű dokumentumról van szó, amiket az elnök jogi képviselői találtak meg, amikor kiürítették a Penn Biden Centerben található irodákat, amelyeket Joe Biden alelnöksége után használt mintegy két éven át.   

(MTI)

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. január 15. 09:49
Viszont egészen nyakatekert hisztéria, hogy a hivatalban lévő elnök nem ismerheti meg az összes előzményt és a jelen minden történését.
counter-revolution
2023. január 15. 08:10
A kijevi korcsot nem így fogják kinyírni. ;)
bagira
2023. január 15. 02:19
Mesterségem címere: hivatásos szivárvány. Vajon a dollár, vagy az arany lesz-e a jövő értékálló befektetése, és melyik ország melyiket igyekszik felhalmozni, és melyiken túladni? És vajon hogy kerülnek a légiközlekedés biztonságáért felelős pozíciókba Amerikában muciológusok? Ezekről az izgalmas kérdésekről szól a Hardcore Hobbista első fele, hogy aztán a másodikban Sebestény Géza közgazdász-matematikus egyetemi oktató abba is beavasson minket, hogy vajon jó üzlet-e az államnak a mobilkommunikációs cég megvásárlása. https://www.youtube.com/watch?v=lUV4bMLhDnw&t=10s
kishal
2023. január 15. 01:17
Vajon hány libernyáknak kezd derengeni ezek után, hogy a Deep Steak nem dajka mese?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!