Megosztottság: a fekete baloldali szavazók többsége nem kér a gender-ideológiából és a transzokból

2023. január 13. 15:50

Konzervatívabbak és vallásosabbak a Demokrata Párt fekete szavazói, mint a fehérek – derül ki egy friss felmérésből. Ez gondot okozhat a demokratáknak.

2023. január 13. 15:50
null

Míg homlokegyenest ellenkezik a republikánus és demokrata szimpatizánsok, tehát a jobb- és a baloldaliak véleménye a transzneműség kérdésében, addig bizony a demokrata párt szimpatizánsai között is van megosztottság a kérdésben – derül ki a Pew Research Center január elején közzétett felméréséből.

A Pew 2022 májusi felmérése szerint az amerikai felnőttek 60 százaléka szerint az, hogy valaki nő vagy férfi, biológiai kérdés, 38 százalék szerint pedig nem. A republikánusok 86 százaléka szerint a dolog a biológiával születésnél dől el,  a demokraták 61 százaléka szerint viszont választhatunk a biológiaival ellentétes nemet magunknak, azaz valaki nemi identitása különbözhet a biológiai nemétől.

Igen ám, csakhogy a demokraták fekete szavazóinál az arány szinte fordított: a „fekete demokraták” 66 százaléka azokkal ért egyet, akik szerint az ember neme biológiai kérdés.

Ezzel szemben a „fehér demokraták” 72, az „ázsiai demokraták” 61, és a „hispán demokraták” 54 százaléka szerint különbözhet a biológiai nem a nemi identitástól.

A transzügyekről egyébként az amerikaiak 38 százaléka úgy gondolja, hogy ez ügyben túl messzire ment az ország, 36 százalék szerint még van mit tenni, 23 százalék szerint pedig épp jó a helyzet. Nem meglepő, hogy a republikánusok 66 százaléka a túl messzire menős, a demokraták 59 százaléka a még nem kielégítős véleményen van.

A demokratákra szavazó feketék jellemzően nem liberálisnak, hanem mérsékeltnek tartják magukat, sokuk szerint a melegházasság bevezetése nem feltétlen volt jó a társadalomnak, és más kérdésekben is konzervatívabbak; egyben jellemzőn vallásosabbak, mint a fehér demokraták, és a vallásosságuk jobban befolyásolja a politikai álláspontjukat.

Mindez sok fejfájást okozhat az LMBTQ-ügyekben és minden másban is egyre inkább szélsőbalra tolódó, a progresszív szárny uralma alatt lévő Demokrata Pártnak. 

Fotó: Bryan Olin Dozier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 28. 23:37
Annyira érdekelne, hogy VALÓJÁBAN mit gondolnak az emberek. Hogy vajon ha titokban mondhatnák el a véleményüket, akkor mi jönne ki.
holnapislesznap
2023. január 14. 17:25
A szivárványban nem létezik sem fekete sem fehér. Csak a psychedelic önelégült kábítószeres mocskok, akik istennek képzelik magukat. Egyébként a feketék nem buzik, csak antiszociális bűnözők, akik képtelenek beilleszkedni a társadalomba.
budapesti
2023. január 14. 01:12
" a demokraták 61 százaléka szerint viszont választhatunk a biológiaival ellentétes nemet magunknak" "Amerika, London, Párizs? Kérem, maga nem normális!"
Zolotarjov
2023. január 14. 00:47
És a latinók is.Már egyáltalán nem olyan biztos bázisai a demokratáknak, mint egykor..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!