Kiborult Salvini: öngyilkosságot követ el az EU az új dízel és benzines autók betiltásával

2023. február 17. 14:54

2035-től nem lehet már belső égésű motorral szerelt új személyautót eladni az Unió területén. Rómában időt, pénzt kérnének Brüsszeltől a zökkenőmentes technológiai változtatásokra.

2023. február 17. 14:54
null

Öngyilkosságnak, valamint a villanyautózásban komoly előnyben lévő, kínai iparnak adott ajándéknak nevezte Matteo Salvini olasz infrastruktúráért felelős tárcavezető az Európai Parlament (EP) keddi döntését, amelynek értelmében

2035-től nem lehet majd belső égésű motorral szerelt új személyautót eladni az Európai Unió (EU) területén.

Salvini hozzátette, több időre, illetve jelentősebb finanszírozásra van szükség a két technológia közti átmenet biztosításához.

Antonio Tajani olasz külügyér pedig már korábban jelezte az Automotive News Europe cikke szerint, hogy megpróbálják felhígítani a most a 2035-től gyártott új autók szén-dioxid-kibocsátásának 100 százalékos csökkentésére vonatkozó kitételt.

E terv szerint Róma 90 százalékot fog javasolni, ami azt jelentené, hogy gyártásban maradhatnának az eredeti terv alapján szintén halálra ítélt plug-in hibridek, amelyekben a benzines- és elektromos motor kettőse mozgatja az autót.

Itáliában jelenleg több mint 270 ezer ember dolgozik közvetlenül, vagy közvetetten az autóiparban. Az ország autómárkái, például a Stellantis konzorciumhoz tartozó Fiat, Alfa Romeo, Lancia vagy a Ferrari elsősorban benzines és dízelmotorokon alapuló technológiát részesítik előnyben, ezért jelent dilemmát a belső égésű motorok kivezetése.

Nyitókép: Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2023. február 17. 23:34
Szerintem, az a határidő nem tartható! Azokat akik ezt a rendeletet hozták a választáson az EU népei el fogják zavarni. Egyébként, ha az akkumlátorgyártás, atometőmű nagymértékű környezetszennyezéssrel jár akkor csak mérlegelni kell melyik a nagyobb szennyező.
Ehetős Odó
2023. február 17. 21:25
Ez a villanyautózás a legnagyobb szélhámosság. A környezetet nem kíméli, csak a szennyezés helyszínét helyezi át szerencsétlenebb népekhez.
admint
2023. február 17. 21:15
10/0,2 x 100=5000 m2-t 100 km-re.
Kristály
2023. február 17. 21:07
És mi lesz a kőolaj milliárdos piaccal csak úgy hagyják magukat kiherélni Valahol ott a csel csak még nem látjuk , a nagy kőolaj termelők át mennek zsiroskenyérre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!