Lelőttek egy katolikus püspököt Los Angeles közelében

2023. február 20. 10:58

A gyanúsított vagy gyanúsítottak szabadlábon vannak.

2023. február 20. 10:58
null

Lelőttek egy „béketeremtőként” ünnepelt katolikus püspököt Dél-Kaliforniában szombaton a templomtól egy háztömbnyire, megdöbbentve ezzel a Los Angeles-i vallási közösséget – tájékoztatott a hírről vasárnap a The Guardian.

A nyomozók gyilkosságként vizsgálják David O'Connell püspök halálát – közölte a Los Angeles megyei seriffhivatal.

A hatóságok nem közölték, hogy a püspök volt-e a célpont.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a gyanúsított vagy gyanúsítottak továbbra is szabadlábon vannak.

A lap közölte, hogy a 69 éves O'Connell 45 évig volt pap, és Írországból származott. Ferenc pápa 2015-ben nevezte ki az Egyesült Államok legnagyobb érsekségének, a Los Angeles-i érsekség egyik segédpüspökévé. O'Connell évekig Dél-Los Angelesben dolgozott, és a bandák elleni beavatkozást tartotta az egyik legfontosabb céljának.

Nyitóképen David O'Connell püspök. Fotó: LONG BEACH, UNITED STATES

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2023. február 21. 08:53
Szabadlábon? Jó, hogy állami kitüntetést nem kap.
sheu
2023. február 21. 03:26
"Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a gyanúsított vagy gyanúsítottak továbbra is szabadlábon vannak." Szabadlábon vannak, vagy szökésben? Mert nem ugyanaz. Akkor vannak szabadlábon, ha a hatóságok nem veszik őket őrizetbe, mert nem tartják indokoltnak. Erősen kétlem, hogy gyilkossági ügyben szabadlábon hagynák az elkövetőt. Talán ott még nem tartunk.
Bell & Sebastian
2023. február 20. 14:43
Ilyesmire emlékeim szerint Egyiptomban került sor utoljára, fülön is csíptek 1 db tettest, akiről azóta is bizonygatják, hogy mentálisan zavart, amit az érintettek természetesen vitatnak, ugyanis korábban kapcsolatban álltak, a pap hozta ki a drogos alvilágból. Csak kifejezte "háláját" a fickó, aki természetesen visszaesett. Valami ilyesmire számítok itt is.
MyOp
2023. február 20. 13:22
Korpa közé keveredett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!