Felszólították az EU-t: szankcionálják Steven Seagalt

2023. február 03. 09:48

Egy ukrán politikus szerint „azokat, akik bűnösök az Ukrajna elleni agresszió bűntettében”, felelősségre kell vonni, és„meg kell fizetniük az árát”.

2023. február 03. 09:48
null

Egy szankciós listával jelentkezett a 2022 őszén alakult az amerikai-európai szankciós koalíció, amelyben egyébként amerikai kongresszusi képviselők, európai parlamenti képviselők és ukrán parlamenti képviselők foglalnak helyet. 

A listán számos orosz oligarcha és cégvezető szerepel, ám akinek a neve igazán ismerősen csenghet a listából, az nem más, mint Steven Seagal amerikai színész. Az Euractiv azt írja: Seagal azért került fel a listára, mert támogatta az oroszok Ukrajna elleni offenzíváját, ennek a véleményének közösségi oldalain is hangot adott.

A portálnak nyilatkozó Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő, a koalíció tagja szerint a lista célja a szankciók „szinkronizálása” az összes tagországban. Szerinte „azokat, akik bűnösök az Ukrajna elleni agresszió bűntettében”, felelősségre kell vonni, és „meg kell fizetniük az árát”.

Öreg barátság

Steven Seagal 2016 óta orosz állampolgár is, azért került fel a listára, mert támogatását fejezte ki a Kreml ukrajnai katonai művelete mellett, és áprilisban Moszkvába repült, hogy 70. születésnapját Vlagyimir Putyin elnök munkatársaival ünnepelje, akit „nagy világvezetőnek” nevezett. A színész és az orosz elnök közti közvetlen viszony legendás, korábban közös harcművészeti bemutatón is részt vettek:

Augusztusban arról is beszámoltak, hogy a színész egy dokumentumfilmen dolgozik Kijev háborújáról a Donbassz köztársaságok ellen, amelyek azóta nyilvános népszavazások megtartása után csatlakoztak Oroszországhoz.

Nyitókép: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. február 04. 04:26
„azokat, akik bűnösök az Ukrajna elleni agresszió bűntettében”, felelősségre kell vonni, és „meg kell fizetniük az árát”. Akkor kezdjük talán a "hős" zelenszkijjel és politikus társaival, aztán folytassuk az amerikaiakkal (politikusok, CIA, "befektetők"), majd következhetnek az európai politikai vezetők !
KBA98
2023. február 03. 17:36
remélem, hogy eljön Z-nek a fizetés ideje, amikor ő fizet meg minden meggyilkolt emberért! A magyarok kiirtásáért!
csulak
2023. február 03. 16:53
az ukran fasisztakat mikor szankcionaljak ?
5m007h 0p3ra70r
2023. február 03. 15:06
"Felszólították az EU-t: szankcionálják Steven Seagalt" Szerintem eljutott hozzájuk Nicola Toscani története és beszartak: Amikor Nico megtudja, hogy Zagon áll a robbanás hátterében és egy őt korábbi háborús bűneiért lebuktatni próbáló szenátor életére akar törni, Nico személyes hadjáratot indít Zagon és a bandája ellen és magával Zagonnal is végez. A film végén Nico narrációja hallható: „Mindaddig, amíg létezhet bármilyen csoport, amelynek nem kell számot adnia a tetteiről, amely manipulálhatja a sajtót, a bírákat, a kongresszus tagjait, addig mindig lesznek a kormány tagjai közt is olyanok, akik a törvény felett állnak.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!