„Feminista külpolitikát” hirdetett Baerbock német külügyminiszter

2023. március 01. 16:28

A német külügyminiszter leszögezte: tisztában vannak azzal, hogy „a feminizmus nem varázspálca”.

2023. március 01. 16:28
null

Németország következetesen akarja erősíteni a nők jogait külföldi politikai szerepvállalásában – mondta el Annalena Baerbock német külügyminiszter és Svenja Schulze fejlesztési miniszter szerdán Berlinben, mikor ismertették a feminista kül- és fejlesztéspolitikára vonatkozó elképzeléseiket.

„Igazságosabbá akarjuk tenni a társadalmakat” – hangsúlyozta Schulze. „És ehhez nem lehet a potenciál felét, nevezetesen a nőket figyelmen kívül hagyni, rájuk is kell gondolni” – tette hozzá. Ha a nők maguk dönthetnék el, hogy mikor és kivel vállalnak gyermeket, az azt jelentené, hogy a fiatal lányok befejezhetnék az iskolát – magyarázta Schulze.

Esélyük lenne munkát találni, hogy gondoskodhassanak magukról – folytatta. „De a jogok egyszerre jelentik a földhöz való jogot is” – húzta alá. „Hiszen ha nincs földjük, nem kapnak hitelt” – mondta. Baerbock magától értetődőnek nevezte a feminista külpolitikát, amely „azonban egyelőre nem mindenhol valóság”, még Németországban sem.

Ez az irányzat a külkereskedelemtől a humanitárius segítségnyújtáson és a békemissziókon át az oktatáspolitikáig minden területre kiterjedne. A német külügyminiszter leszögezte: tisztában vannak azzal, hogy „a feminizmus nem varázspálca”. „Nem vagyunk naivak. Nem fogjuk tudni megoldani a világ összes problémáját a feminista külpolitika segítségével” – ismerte el.

(MTI)

A nyitóképen Annalena Baerbock. Fotó: Bodo Schackow/AFP

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mukesz
2023. március 02. 09:12
Azonnal küldjenek egy jól felszerelt női kommandót Ukrajába!
Brandon the great Negro
2023. március 02. 08:09
Csak a tények: Ez a csajszi üzent hadat az oroszoknak.
hoci74
2023. március 02. 06:13
Semmi sem veszélyesebb a férfiakra mint egy unatkozó nő.
counter-revolution
2023. március 02. 06:11
A kvóta rengeteget árt a nőknek, de a világnak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!