Vége a megkülönböztetésnek Berlinben: mostantól a nők is látogathatják félmeztelenül az uszodákat

2023. március 12. 22:53

Az új rendelkezés természetesen a magukat nem binárisnak valló személyekre is vonatkozik.

2023. március 12. 22:53
null

A CNN azt írja vasárnapi cikkében: a berlini nők ezentúl „topless” úszhatnak a város nyilvános uszodáiban, ha úgy döntenek – csakúgy, mint a férfiak. A portál szerint a héten bevezetett intézkedés, amelyet a német fővárosban a nemek közötti egyenlőség terén tett előrelépésként üdvözöltek, a németek Freikoerperkultur – szó szerinti fordításban „szabad testkultúra” – iránti szeretetének megnyilvánulása, amely a 19. század végére nyúlik vissza.

„A nő diszkrimináció áldozata lett”

A berlini hatóságok azt követően léptek fel, hogy egy úszónő azt állította, 2022 decemberében megakadályozták, hogy a mellét nem takarva látogassa a város egyik uszodáját. A nő panaszt tett a város ombudsmani hivatalánál a szenátus igazságügyi, sokszínűségi és diszkriminációellenes hivatalánál.

A hatóságok egyetértettek azzal, hogy a nő diszkrimináció áldozata lett,

és a héten közölték, hogy a berlini uszodák minden látogatója  – beleértve a nőket és a nem binárisnak valló személyeket is – topless mehet.

Többen is panaszt tettek

Az esetet egy 2021 nyarán egy berlini víziparkban történt hasonló incidens követte. A francia nő, Gabrielle Lebreton anyagi kártérítést követelt a várostól, miután a biztonsági őrök felszólították, hogy hagyja el a létesítményt, amikor nem volt hajlandó eltakarni a mellét.

A nő ötéves kisfiával volt, amikor az incidens történt. A Die Zeit című német lapnak nyilatkozva annak idején arról, hogy szerinte miért volt ez nemi diszkrimináció, azt mondta: „Számomra - és ezt a fiamnak is megtanítom - nincs ilyen különbség. A férfiak és a nők számára egyaránt a mell másodlagos nemi jellegzetesség, de a férfiaknak szabadságuk van arra, hogy levetkőzzék magukat, ha meleg van, a nőknek pedig nem.”

A berlini tartományi kormány csütörtökön sajtóközleményben erősítette meg a lépést.

„Egy sikeres diszkriminációs panasz eredményeként a berlini fürdők a jövőben a nemek közötti egyenlőség jegyében fogják alkalmazni házirendjüket és fürdőszabályzatukat” – áll a közleményben.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. március 14. 14:01
Ettől majd még jobban fellendül a migrik nőerőszakoló kedve. Lehet, hogy éppen ezt akarják, legyen minél több keverék gyerek.
Kivűlálló
2023. március 13. 21:19
"Vége a megkülönböztetésnek Berlinben: mostantól a nők is látogathatják félmeztelenül az uszodákat" Erről csak az jutott eszembe, hogy "Aki kurvának áll, ne csodálkozzon majd, hogy megbasszák...!" Mindenki fantáziájára bízom, mire gondoltam..!
masikhozzaszolo
2023. március 13. 20:51
Nem és nem. 1. A kép és a szöveg nincs szinkronban 2. Hátúszó nő kell 3. Felső nélkül
Globalfake
2023. március 13. 20:05
ez a sok helyeselő fasz meg itt alant úgy látszik nőhiányban szenved ha a bámulás is már ekkora örömet okoz a számukra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!