Megérkezett Kína briliáns megoldása a népességfogyásra: tessék szerelembe esni!

2023. március 31. 23:37

Még szabadságot is adnak a főiskolásoknak, hogy teljesen átadhassák magukat a nemes projektnek.

2023. március 31. 23:37
null

Az Insider arról számolt be, hogy kilenc kínai főiskola egy hét szabadságot ad a diákjainak április első hetében azért, hogy „szerelembe essenek”, és idővel a családalapítás útjára lépjenek. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a világ legnépesebb országában évtizedek óta először csökkent a népesség. 

2023-ban várhatóan már India kerül majd a fenti ranglista első helyére.

„Élvezzék a tavasz és az élet szépségét”

A kezdeményezéshez csatlakozó kínai felsőoktatási intézmények arra kérték a hallgatókat, hogy a rendelkezésükre bocsátott egy hétben utazzanak minél többet, kapcsolódjanak ki és ismerkedjenek. Továbbá élményeikről írjanak naplót, forgassanak útifilmeket és számoljanak be mindarról, ami végbe megy bennük ezekben a napokban.

„Sétáljatok ki az egyetemről, lépjetek kapcsolatba a természettel, és a szívetekkel érezzétek a tavasz szépségét” – áll az iskolák közleményében.

Tartományok és vállalkozások kampányolnak a házasságokért

A lap ismertette, hogy a távol-keleti országban egyre inkább csökken a házasságkötésék és a születések száma. Helyi vállalatok, tartományok és települések kísérleteznek azzal, „hogyan lehetne rávenni az embereket”, hogy kössenek házasságot. Például

vagy kampányokat indítanak, amelyekben arra kérik a városi nőket, hogy vidéki, idősebb agglegényekkel randizzanak – ismertette az Insider.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. április 02. 01:13
Érdekes, az egész világ, Svédországtól, Oroszországon az USA-n. Kínán keresztül az Antarktiszig mindenki a "teljesen elszigetelt" Orbánról beszél... Bruhahahahaa...... A hihetetlenül, kedvelt és mindenhova bekötött dollárzsonglört, Gyurcsányt meg csak szidják ... Hát hol itt az igazság?
koronaszepe
2023. április 01. 13:53
Én javasolnám a magyar módszer átvételét, nekünk bejött, a testvéri kínai kommunista állampárt is átveheti. https://index.hu/belfold/2013/05/22/hetvegen_part_talal_nekunk_az_allam/
Sandman
2023. április 01. 12:40
Döntsék már el, mit akarnak!
Dunhill67
2023. április 01. 09:29
kicsit túltolták azt az "egy gyerek" projektet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!