Der Standard: Tajvan lehet a következő Ukrajna

2023. március 21. 11:45

Paul Lendvai kifejtette véleményét Hszi Csin-ping moszkvai látogatásáról.

2023. március 21. 11:45
null

Paul Lendvai a véleménycikkében veszélyes érdekszövetségnek nevezte az orosz és a kínai diktátor összefogását. Meglátása szerint nem véletlenül vezetett Hszi Csin-ping megválasztása utáni első útja Moszkvába – írta meg a Der Standard. Ez igazolja, hogy egységfrontot alkotnak Washingtonnal szemben. A szerző kiemelte, hogy a kínai sajtó egyetlen szóval nem bírálta Oroszország háborúját,

az USA-t viszont a válság kiprovokálásával vádolja.

A kínai államfő programadó beszéde egyúttal megerősíti a félelmeket, hogy Tajvan lehet a következő Ukrajna. Ugyanakkor a Krímben és Mariupolban tett villámlátogatásával Putyin azt támasztja alá, hogy folytatni szeretné a háborút. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Kína 7,2%-kal növeli katonai kiadásait és hogy az orosz-kínai kapcsolatokban Peking diktál.

***

***

***

Nyitókép: SERGEI CHIRIKOV / POOL / AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. március 21. 15:10
ez a féreg még él? ha az USA fegyvereket szállít Tajvanra, akkor vajon Kína miért ne szállíthatna fegyvereket az oroszoknak, vagy bárhova??? köcsögök!!!
Nemkellnév
2023. március 21. 15:02
A "fejlett" Nyugat eljutott oda, hogy a világpolitikában a saját vezető politikusaiknak nem jut szerep. Nem is vezetnek, hanem kiszolgálnak. Kit? Hát kérdezzék Sorost! Ez nem vicc.
BillyTheKid
2023. március 21. 14:55
Megszankciózzák az oroszokat, körözött bűnözőkként kezelik a vezetőiket, olyan dolgokért, amikért simán ugyanígy kellene eljárni az USÁ-val és annak vezetőivel. Ezzel párhuzamosan megszankciózzák a Kínaiakat, még inkább erőltetett, mondvacsinált okokra hivatkozva. Majd jön a libsik egyik nagy doyenje, ez a Paul Lendvai, és rácsodálkozik, hogy nini, ez a két Nyugat által baszogatott ország egymásra talál. És szegény vén bolond nem érti, miért...
Akitlosz
2023. március 21. 14:30
Már minden Paul Lendvais cikkről azt hiszem, hogy nekrológ, de csak nem az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!