Lengyel miniszter: Egyetlen tonna ukrán gabona sem fog az országban maradni

2023. április 18. 18:51

Varsó korábban már betiltotta az importot.

2023. április 18. 18:51
null

Lengyelország és Ukrajna megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról – jelentette be kedden Robert Telus lengyel mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, miután Varsó betiltotta az importot, válaszul a lengyel gazdák tiltakozásaira.

„Sikerült olyan mechanizmusokat kidolgoznunk, amelyek alapján egyetlen tonna (ukrán) gabona sem fog Lengyelországban maradni.

– mondta a lengyel tárcavezető ukrán tisztségviselőkkel folytatott megbeszélését követően Varsóban.

Julija Szviridenko, az ukrán miniszterelnök első helyettese a közös sajtótájékoztatón kijelentette: bízik abban, hogy az ukrán exportvállalatok tiszteletben fogják tartani a gabonatranzitra vonatkozó megállapodás rendelkezéseit.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

***

***

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixi
2023. április 19. 05:20
"...bízik abban, hogy az ukrán exportvállalatok tiszteletben fogják tartani a gabonatranzitra vonatkozó megállapodás rendelkezéseit." Ez vagy hülye, vagy mindenkit hülyének néz, vagy mindkettő.
holnapislesznap
2023. április 19. 00:30
úgy kellett volna fogalmazni, hogy "egyetlen szem sem marad" 999 kiló gabonával már korrupciót lehet játszani - és tonna alatt van.
Kanóc
2023. április 18. 23:39
Nagyvonalúan átengedik az éhező európaiaknak. Kicsit génkezelt, kicsit büdös, de a világbéke jegyében aratták le az ukrán hősök.
Obsitos Technikus
2023. április 18. 20:38
...vagy ki tudja, semmin nem csodálkozom már az úgynevezett városi ember képességeit ismerve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!