Újabb európai országban szavazhatnak a fiatalkorúak

2023. május 24. 20:29

Málta, Németország és Ausztria után Belgium a negyedik ország az Európai Unióban.

2023. május 24. 20:29
null

Belgium csökkenti a választójogi korhatárt, ennek következtében immár a 16. évüket betöltöttek szavazhatnak a közelgő európai parlamenti választásokon – írta meg az Euronews.

A lap tájékoztatott róla, hogy

Málta, Németország és Ausztria után Belgium a negyedik ország az Európai Unióban,

amely meghozta ezt a döntést. Annelies Verlinden belügyminiszter azon az állásponton van, hogy minél több ember véleményt formálhasson.

A döntés következtében mintegy 280 ezer belga fiatal voksolhat.

Nyitókép: HATIM KAGHAT / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2023. május 25. 20:43
Na, még egy adu az EP kezébe, hogy miért is nem vagyunk jogállam, ha nálunk ez nem lesz bevezetve.
pipa89
2023. május 25. 13:35
BAKKER, a gyerek szexualizálva és politikai döntésre betöltve. ABNORMÁLISAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A CSELEKVŐKÉPESSÉG, A KORLÁTOZOTT CSELEKVŐKÉPESSÉG, MINT JOGI KATEGÓRIÁT HOGYAN AKARJÁTOK MEGUGRANI???????? A PEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI ÉRETTSÉG FOGALMÁT HOGYAN KÍVÁNJÁTOK MEGKERÜLNI??????????????????????? Ez a vég kezdete! Pénzért, termékekért megvenni a gyermekeket és szavazatukat, na ennél alávalóbb, aljasabb dolog nehezen képzelhető el!
csulak
2023. május 25. 12:52
a libernyakoknak kell sok fiatal szavazo akit meg hulyiteni tudnak, mert nincs tapasztalatuk arrol, milyen gazember egy baloldali libernyak !
olvass
2023. május 25. 11:59
Őket sokkal könnyebb manipulálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!