Egy német lap azzal fenyeget, hogy Giorgia Meloni felforgatná az olasz alkotmányos rendet

2023. május 14. 18:25

A Süddeutsche Zeitung szerint az olasz kormányfő nagyobb hatalmat akar.

2023. május 14. 18:25
null

Elnöki köztársaság megvalósításáról álmodik az olasz kormányfő, Giorgia Meloni – írja a Süddeutsche Zeitung, amely szerint a miniszterelnök

sutba dobná a jelenlegi parlamentáris rendszert, hogy nagyobb hatalomra tegyen szert.

A lap szerint ez a törekvés igencsak veszedelmes lehet egy egyébként is sokszor zavaros politikai helyzetbe keveredő országban, amelyben nagyon fontos a köztársasági elnök stabilizáló szerepe.

A cikk szerint ugyanakkor Meloni a jogállami intézmények ellenállása miatt nehezen tudná kivitelezni a tervét, hiszen ehhez jelentős támogatást kellene szereznie a törvényhozás mindkét házában vagy népszavazást kellene kiírnia.

Fotó: Getty Images

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. május 14. 23:25
Hú de beszartak a németek....
fatman
2023. május 14. 23:18
Ezért érdemes volt annyit puszilgatni zelenszkíjt...
zorroro
2023. május 14. 21:29
Hirdessen háborús vészhelyzetet meg teljhatalmat! Aztán írjon "saját játékszabályai szerint" választójogi törvényt Kapja be a médiát, hozzon létre kamu intézeteket propagandistákkal Indítson idegenügynöközős kampányt az ellenzéke ellen, akit lehet, börtönözze be Tegye diszfunkcionálissá a demokratikus intézményeket, ne korlátjai legyenek a végrehajtó hatalomnak, hanem kiszolgálói Nyírja ki az autonómiákat (önkormányzatok, egyetemek, civilek) Szakralizálja az államot, ne a néptől, hanem a Jóistentől származtassa a hatalmát......
pepita
2023. május 14. 21:04
"Nagyobb hatalmat akar" ezt nem engedik meg neki. Nem bizonyított még eleget! Még több EU és Ukrajna , és Zselenszkij. Majd esetleg utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!