Nagy a baj: hiába Dárdai munkája, még úgy is távozhat a Bundesligából a Hertha, hogy bent marad

2023. május 08. 22:07

Licencproblémák merültek fel a fővárosiaknál.

2023. május 08. 22:07
null

Licencproblémákkal néz szembe a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin, írja a  Süddeutsche Zeitung és nyomán az nso.hu.

A hírek szerint a Hertha nem tudja teljesíteni a Német Labdarúgóliga (DFL) következő idényre szóló követelményeit, ami azt jelenti, hogy hiába próbálja kiharcolni a bennmaradást, – három forduló előtt öt pont a hátrány a biztos bentmaradást jelentő pozíciótól – kizárhatják az élvonalból. A Hertha az elmúlt évek költségcsökkentése ellenére súlyos anyagi gondokkal küzd, nincsenek tartalékai. A helyzet annyira súlyos, hogy a DFL szerint a Hertha a játékosok eladásából tudja csak megoldani a helyzetet.

A fővárosiaknak június 30-ig kell pótolnia hiányosságait, és ha nem felel meg a követelményeknek, nem indulhat el a következő idényben az élvonalban – ha éppen sikerül bent maradnia.

A cikk megjelenése után reagált a Hertha. Annyit írtak: kapcsolatban állnak a DFL-lel a finanszírozási és befektetői kérdések ügyében.

Nyitókép: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 09. 13:09
Ezen neki kellene elgondolkozni. A szponzor akkor jött, amikor ment a csapatnak. Első dolga volt, hogy olyat nevezett ki, aki kirúgta azokat, amitől ment a csapatnak. De jellemző, hogy Dárdai csak akkor kell, amikor tüzet kell oltani, ha épp an siker, akkor mehet vissza az utánpótlásba. Ha hajlandó lenne elhagyni végre a klubot, akkor szép karrier várhat rá. Berlin pedig marad kb az egyetlen jelentős EU főváros, akinek általában nincs komolyan vehető focicsapata még országos szinten se. Az Union is inkább felülteljesít és sokkal inkább kívétel mint szabály.
zakar zoltán béla
2023. május 09. 10:11
Petry ...Dárdai gerince...
fff5
2023. május 09. 07:56
U.N.A.L.M.A.S.
B I L
2023. május 09. 07:18
A Herthánál a térdelés volt a fontos eddig, most jöhet a szopás :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!