„Üveggel dobál a tömeg, begyújtottak egy fáklyát” – üvöltötte a magyar katona Koszovóban (VIDEÓ)

2023. május 30. 11:57

Új felvételek láttak napvilágot abból a zavargásból, ahol legkevesebb húsz magyar katona megsérült.

2023. május 30. 11:57
null

Mint arról korábban beszámoltunk: 19 magyar KFOR-katona is megsérült a pénteki zavargásokban, ebből 7 fő súlyos sérüléseket szenvedett, de állapotuk stabil. További öt, más nemzetiségű KFOR-katona is megsérült a szerb tüntetőkkel való konfliktusban. Erről látott napvilágot egy új felvétel, amin az hallható, ahogy egy magyar katona figyelmezteti a társait,

„üveggel dobál a tömeg, begyújtottak egy fáklyát”.

A tegnapi rendkívül feszült helyzet a mai napra lenyugodott, részlegesen. Nyugodtan telt az éjszaka Észak-Koszovóban, az egy nappal korábbi összeütközések helyszíneit azonban továbbra is a helyi rendőrség és a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó erői (KFOR) védik.

A KFOR kedden közölte, hogy a hétfői összecsapásokban harminc katonája – 19 magyar és 11 olasz – sérült meg. Angelo Michele Ristuccia, a KFOR főparancsnoka a közleményben arra kérte a szerb és a koszovói felet is, hogy vállaljon teljes felelősséget a történtekért, és akadályozza meg a helyzet további fokozódását, ne bújjon hamis narratívák mögé.

A szerbek tájékoztatása szerint 52 helyi szerb sérült meg, míg a koszovói rendőrség négy embert vett őrizetbe.

Nyitókép: Twitter

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 30. 19:43
Nem mintha fájna a szívem a magyargyilkos rácokért, de nem illene Szerbia területi sérthetetlensége mellett is kiállnotok ukránfaszt szopó gecikként, mint a hohol maffiaállam esetében teszitek kakadu? A vétótlan köpcös geci is lapít, mint szar a fűben. Nem ég le a pofátokról a bürke?
KBA98
2023. május 30. 16:51
Mondja meg valaki, hogy egy kibaszott polgármester választáshoz minek kell a NATO? főleg magyar katonákkal?
Akitlosz
2023. május 30. 15:10
Szemét elnyomók ezek a magyarok ott. Amerika maffiaállamát védik az őslakosoktól.
files32
2023. május 30. 14:19
Ilyen hadsereg mellett a románok egy nap alatt nem a Tiszáig jönnének hanem Sopronig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!