Orbán gyermekvédelmi politikáját másolják a lengyelek, az ellenzék kiakadt

2023. május 05. 20:22

Az ellenzék szerint „hányinger” és „szégyenteljes” az, hogy a lengyel kormánypárt kezelni akarja a gyerekek szexualizációját.

2023. május 05. 20:22
null

Újfent áll a bál Lengyelországban, miután lemásolták Orbán Viktor gyermekvédelmi politikáját: a PiS (Jog és Igazságosság) gyermekvédő kampánya igazán hasonló lett a magyarhoz.

Jarosław Kaczyński pártelnök kifejtette: a gyermekeket nem szabad kitenni olyan gyakorlatoknak, amelyek ártalmasak rájuk nézve, és ami idősebb korukban lelki változásokhoz, nehézségekhez vezethet.

Ha valakit meg kell védeni Lengyelországban, azok a gyermekek

– tette hozzá.

A kampány során Elżbieta Witek Szejm-elnök asszony elmesélt egy történetet: hat éves gyermekeket egy lengyelországi óvodában arra kényszerítettek, hogy a fiúk lányoknak, a lányok pedig fiúknak öltözzenek. A szülők fel voltak háborodva – tette hozzá. A lengyel oktatási miniszter is megszólalt a kampányban, Przemysław Czarnek a közösségi médiában írta azt, hogy „meg kell állítanunk a baloldali ideológiák menetelését az iskolákban”.

A kampány célja egyszerű:

törvénnyel bővítenék a szülők jogait a gyermekek óvodai és iskolai nevelésének felügyelete terén.

Az aláírásgyűjtés módosítaná az oktatási törvényt – ami a magyarhoz hasonlóan – tiltaná, hogy különböző egyesületek és szervezetek az óvodákban és az általános iskolákban a gyermekek szexuális nevelésével kapcsolatos ideológiákat népszerűsítsenek. A gyermekek és fiatalok szexuális nevelését szakképzett oktatói gárdára kell bízni, külső entitások közreműködése nélkül – szögezi le az aláírásgyűjtés szövege.

Kiakadt az ellenzék, szerintük hányinger a problémával foglalkozni

Széles körű médiavisszhangot váltott ki Kaczyński bekapcsolódása a kampányba – többek megjegyezték, hogy az agglegény pártelnöknek nincsen tapasztalata gyermeknevelésben. 

– írta Donald Tusk, az ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke.

A szintén a PO-hoz tartozó Arkadiusz Myrcha megjegyezte, hogy a lengyel kormánynak és az államfőnek 7 éve volt arra, hogy megoldást találjanak – „És most, közvetlenül a választások előtt veszik elő a témát, hogy a gyerekekkel fedezzék sikertelen politikájukat. Szégyenteljes!” – írta.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieM
2023. május 06. 09:52
"lemásolták Orbán Viktor gyermekvédelmi politikáját" Nahát! Ott is könnygázt nyomnak a gyerekekre, meg rendőrökkel veretik őket, miközben jogerősen elítélt terroristákat engednek ki a börtönből?
Rocktoberi
2023. május 06. 07:45
Donald Tusk hányingerkeltő és szégyenteljes. Mindenki az aki óvodásokat és kisiskolásokat molesztál. Ilyen korú gyerekeknek semmi szükségük szexuális felvilágosításra. Főleg nem ha aberrált állatok akarják őket "felvilágosítani". Ez szimpla pedofília.
kitiltott
2023. május 06. 07:38
Latom idefujta a szel a dk s szemetet.. Na fiúk lehet érvelni.. Már kérdeztem máshol is Mire akarjátok le cserélni az isten haza családot? Melyek az értékeitek amelyek mögé fel lehet sorakozni? Ki az aki képviseli a ti értékrendeteket? Gyurcsány és Gyurcsánynné? Értsétek meg nincs alternatíva Gyurcsány és a DK Vagy Orbán Viktor és a Fidesz -KDNP... Ezekből lehet választani kordonbontas előtt és után is..
fado
2023. május 06. 07:10
Sátánista LMBTQIP........+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!