Süddeutsche Zeitung: Ha Ukrajnának olyan barátai vannak, mint Európa, akkor már nincs szüksége ellenségre

2023. május 03. 06:56

A német lap szerint Franciaország igazán példát vehetne az USA-ról.

2023. május 03. 06:56
null

A Süddeutsche Zeitung hasábjain kommentár jelent meg Hubert Wetzeltől, a lap brüsszeli tudósítójától. A szerző szerint ha Ukrajnának olyan barátai vannak, mint Európa, akkor ellenségekre már nem is igazán van szüksége. Mégpedig azért, mert bár

A tudósító szerint az lett volna a megoldás, ha az európaiak összevásárolják az összes elérhető utánpótlást a világon, és helyette nem olyasmikről elmélkednek, mint hogy mekkora legyen egy-egy lövedékben az európai rész aránya. Hubert úgy véli, Kijev jogosan tartja frusztrálónak ezt az egész hacacárét.

A szerző szerint Macronnak például érezhetően fontosabb a francia hadiipar támogatása, mint az, hogy a lehető legrövidebb úton segítséget nyújtson Ukrajna számára. A lap szerint Franciaország igazán példát vehetne az USA-ról, amely az ukránok szavatartó és önzetlen szövetségesének bizonyul.

 

***

Nyitókép: Handout / Ukrainian presidential press service / AFP

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. május 03. 19:32
Ezek a németnek nevezett firkászok kéjelegnek a háborún.
Intar
2023. május 03. 14:44
A südcsürhe újságírója fogja a motyóját, aztán húzzon a pcsába ukrajnába! Ott jártassa büdös lipsi pofáját, ott harcoskodjon!
nuknuk
2023. május 03. 13:20
Barátja ám a sakál az ukránoknak.
Hattori
2023. május 03. 12:45
ezt akár rólunk is írhatták volna!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!