„Csak egy magányos alak volt a tájban” – megszólalt a filmes, aki utoljára látta Suhajda Szilárdot

2023. május 28. 08:52

„Csak ment tovább felfelé, nagyon lassan, de egyenletesen. Egy elszánt ember, akit más anyagból gyúrtak” – nyilatkozta Elia Saikaly dokumentumfilmes aki kétszer is találkozott a hegymászóval.

2023. május 28. 08:52
null

A kanadai Elia Saikaly dokumentumfilmes az Everesten forgatott a kuvaiti Yousef Al Shattival, aki Suhajda Szilárdhoz hasonlóan, pótlólagos oxigén nélkül mászott a hegyen. A filmes elmondta, hogy kétszer is találkoztak a magyar hegymászóval, egyszer amikor felfelé mentek, egyszer pedig amikor ereszkedtek:

„Szilárd nagyon lassan mozgott a Balcony alatt, ahol utoljára láttuk. Nem sokat sikerült haladnia azóta, hogy először láttuk. Próbáltam beszélni vele, de nem válaszolt, nagyon elszántnak tűnt, csak ment tovább nagyon lassan a csúcs felé [...] Nagyon aggódtam Szilárdért, ahogy egyre lejjebb ereszkedtünk, visszanéztem, és még mindig nem volt a déli csúcs felett,

 – nyilatkozta.

Megjegyezte, próbált beszélni Suhajdával, de nem válaszolt, „csak ment tovább felfelé. Nagyon lassan, de egyenletesen felfelé. Egy elszánt ember, akit más anyagból gyúrtak”.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nietzsche
2023. május 30. 08:15
A kanadai filmes csapata beelőzte Szilárdot felfelé menet, majd felért, elkészítette a felvételeit és lejött, miközben újra elment a magyar hegymászó mellett, aki kb ugyanott tartott. ???
alkaloidablog
2023. május 29. 14:19
"...kétszer is találkoztak a magyar hegymászóval, egyszer amikor felfelé mentek, egyszer pedig amikor ereszkedtek:... „Szilárd nagyon lassan mozgott a Balcony alatt, ahol utoljára láttuk. Nem sokat sikerült haladnia azóta, hogy először láttuk..." Magyarul, ezek leelőzték felfelé menet, megjárták a csúcsot és lefelé jövet a csávó még mindig ott tartott, alig haladt előre? Jézusom, mekkora egy balfasz...
Esthajnal
2023. május 28. 14:44
Nem hiszem, hogy vitatkozni kellene azon, hogy ő hogyan döntött. Én nem hagytam volna itt a gyerekemet egy hegy megmászása miatt. Ő meg úgy döntött, ahogy és a környezete is. Valószínűleg meghalt. Nyugodjék békében.
Dezsőke
2023. május 28. 12:40
csak egy magányos alak volt a tájban” csúnya mondat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!