Zelenszkij reagált a magyar döntésre: Teljes mértékben elfogadhatatlan

2023. május 09. 18:51

Nem tetszett az ukrán elnöknek, hogy hazánk és még négy EU-s ország betiltotta az ukrán mezőgazdasági termékek importját.

2023. május 09. 18:51
null

Volodimir Zelenszkij és Ursula von der Leyen közös sajtótájékoztatót tartott, amelyről a Mandiner korábban beszámolt. A sajtótájékoztató során az ukrán elnök kijelentette, hogy az Ukrajnából az uniós országokba irányuló mezőgazdasági import korlátozásai „elfogadhatatlanok”. 

Mint kifejtette,

Brüsszel a múlt héten ideiglenes szabályokat fogadott el az ukrán eredetű búza, kukorica, repce és napraforgó Bulgáriába, Magyarországra, Lengyelországba, Romániába és Szlovákiába irányuló exportjának betiltására, miután ezek az országok aggodalmukat fejezték ki, hogy a helyi gazdák megélhetését fenyegeti az olcsó ukrán gabona.

***

*** 

Ursula von der Leyen fenyeget: Nem zárható ki harmadik országok elleni szankció bevezetése

A tizenegyedik uniós szankciócsomag a büntetőintézkedések megkerülésének megakadályozására fog összpontosítani, szögezte le az Európai Bizottság elnöke.

Nyitókép: STR / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 397 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazallusland55
2023. május 11. 22:40
Csak arra kérek minden a szövegemhez szóló rendes magyarpropgandával táplálkozót hogy lehetőleg az édesanyámra ne tegyen semmilen jelzőt, mint ahogy én sem tettem sinki anyukájára. Erre ugyanis valamiért allergiás vagyok. Aki engem anyázik, az automatikusan az ellenségemmé tette magát, és azzal egyszer találkoznom kell, hogy erről a kulturális kérdésről valamilyen formában egyezségre juthassunk. Mert nekem a magyarságom hasonlóan fontos, mint kötődésem édesanyámhoz és a hazámhoz. Ezt tiszteld!!
Wazallusland55
2023. május 11. 22:26
Ide idézek egy két nappal ezelőtti bejegyzést, amit un. Nemzeti Szocialista (ha nem ismeri a fogalmat, nézzen utána) két napja ide jegyzett: "Ki a pöcsöm ez a bűdös pólós gyökér? Egy senkiházi koldus. Ha a nyugati zsidó csicska kormányok nem finanszíroznák a keresztény irtó háborúját, a saját alattvalóikat meglopva, két nap múlva fejjel lefelé lógna egy fán." Ilyen tanulatlan, buta nácival nem vitatkozom, mert ha a hatalom közelébe kerül, majd engem is az árokba lőne. Csak hogyan dolgozza majd fel, hogy a legfőbb náci vezére egy hazai, általa "zsidó csicska" kormányt vezetne? Most a magyar nyelvtani bakikról nem tennék említést, mert nem mindenkinek fontos az anyanyelvének az ápolása, mivel most a magyar magyar elleni gyűlölet ezeknél fontosabb hívószó.
Dundolka
2023. május 10. 18:33
Most már levetkőzhetné a megmondoember szerepet. Rohadtul nem érdekel senkit a véleménye. Oldjatok meg a kínjaitokat. Háborúzni akartok tegyétek.
Rocktoberi
2023. május 10. 17:55
Úgy pofázik a buzi pojáca mintha Ukrajna már uniós tagállam lenne. Remélem, hogy sohanapján lesznek uniós tagok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!