Reakció Brüsszelből az EP-szavazásra: Az alkotmányos puccs szervezői elszántak abban, hogy bármilyen eszközzel megvalósítsák céljukat

2023. június 01. 13:34

Frank Füredi szerint attól félnek az EP-ben, hogy a baloldal elveszíti az erejét a magyar elnökség előtt.

2023. június 01. 13:34
null

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, megszavazta az EP a hazánk elleni határozatot. Ennek kapcsán nyilatkozott Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója. Kifejtette, „az alkotmányos puccs szervezői elszántak abban, hogy bármilyen eszközzel megvalósítsák céljukat, vagyis megakadályozzák Magyarországot abban, hogy jogosan átvegye a 2024 második felében esedékes Európai Unió elnökségét”.

Nem meglepő: megszavazta az EP a hazánk elleni határozatot

Hazánk baloldali EP-képviselői „menetrendszerűen” Magyarország ellen szavaztak.

Mint mondta, az a terv, hogy megfosztják Magyarországot az elnökségtől több mint egy egyszerű kísérlet arra, hogy megalázzák „ezt a kicsi közép-európai nemzetet”

Valószínű, hogy ezeknek a választásoknak az egyik következménye a parlament politikai összetételének változása lesz. Az EU központi pártjai – a Zöldek, Szocialisták és Liberálisok – attól tartanak, hogy ellenfeleik jelentős előrehaladást érnek majd el. A magyar elnökség éppen ezeket a választásokat követően kezdődik, és attól tartanak, hogy ez további problémákat fog nekik okozni” – fejtegette a világhírű szociológus.

„Az, hogy egy csoport európai parlamenti képviselő oligarchikus önkényuralmi csoportnak állt, akik elszántak abban, hogy megvágják a magyar kormány hatalmát, veszélyt jelent minden olyan tagállamra nézve, amelyek elkötelezettek a nemzeti érdekek mellett. Az ő autoriter ambíciójuk jelentős veszélyt jelent az EU jogállamiságára” – nyilatkozta Frank Füredi.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / ANADOLU

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. június 02. 17:16
Sokat ér az a szervezet,vagy bármi,ami első alkalommal a saját szabályrendszerét rúgja fel...egyersmind benne van minden,mint cseppben a tenger,amit moatanság a demokrácia fogalom alatt értenek...elég elgondolkodtató
Ergit
2023. június 02. 09:49
Amikor valaki/valakik azt mondják: "bármi áron megtesznek valamit", azoknak el is veszhet mindenük, hiszen a BÁRMI ÁRON ezt jelenti. Bár így lenne, veszítsenek mindent el, ami számokra fontos, mert a nagy erölködésnek ez lesz a vége!
Kvari.gergo
2023. június 01. 22:01
Az hogy az mcc brusselsnek dolgozik lenyegeben azt jelenti hogy neki is a kormanykinlodast kell letolnia a zsebpenzert mint pl a megafonosoknak is... Es kb annyit is er... Az hogy mi lesz egy ev mulva majd meglatjuk...
amca
2023. június 01. 20:35
Megkezdődött a visszaszámlálás: 24 25 26 27 Huxit !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!