Világrekord született: 3,13 másodperc alatt rakták ki a Rubik-kockát (VIDEÓ)

2023. június 16. 14:58

A korábbi rekordot még 2018-ban állították fel.

2023. június 16. 14:58
null

A 21 éves Max Park 3,13 másodperc alatt rakta ki a klasszikus Rubik-kockát az amerikai Kalifornia államban rendezett versenyen, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe – számolt be róla a The Guardian című brit lap hírportálja pénteken.

Max Park először 15 évesen lett a Rubik-kocka kirakásának világbajnoka,

az azóta eltelt években pedig sorozatosan gyűjtötte a bajnoki címeket a más és más fajta Rubik-kockák leggyorsabb kirakásáért. A kaliforniai Long Beachben hétvégén megrendezett eseményen Park a kínai Jü-seng Tu által 2018-ban felállított, 3,47 másodperces rekordot döntötte meg.

Schwan Park, Max édesapja a Guinness Rekordok Könyvének nyilatkozva elmondta, hogy mikor meglátták az eredményt, mindenki megdöbbent. Hozzátette, a rekord a klasszikus háromszor hármas Rubik-kocka-kirakás világában

így nagy öröm számukra, hogy fia bajnoki sikerei a négyszer négyes, az ötször ötös, a hatszor hatos és a hétszer hetes bajnoki címek mellett most ezzel is tovább bővültek.

(MTI)

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Youtube

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. június 18. 23:35
Én olyat láttam, hogy a csávó egy összekevert kockát nézett vagy 10 másodpercig, aztán felkapott 2 db kirakott Rubik kockát, és egyszerre, egy-egy kockával a kezeiben kb 10 mp -en beül kirakta ugyanazt a kevert állást mindkettőn. Igen, jobb és bal kézzel egyszerre. Minden oldal stimmelt.
brekker
2023. június 18. 22:55
Másrészt, ha csak együtt lehet kirakni a színeket, akkor is elég csak egyet kirakni, csak másképpen. Poénos dolog ez a Rubik-kocka. :)
pragmatika
2023. június 18. 15:51
Nnnnaa.... Ezt megpróbálom én is :))))
lutra
2023. június 17. 19:23
Rasszista, mert nem fekete! Egyébként mekkora marhaságokat írnak itt a kommenttársak, fogalmuk sincs a módszerekről, de akkor minek okoskodnak...? Ahogy a mondás tartja: ha csendben maradtál volna, okosabb maradtál volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!