Eldőlt, ki örökli a Soros-birodalmat

2023. június 11. 20:32

Soros György szerint fia, Alex kiérdemelte, hogy az utódja legyen.

2023. június 11. 20:32
null

Egy, a Wall Street Journalnak adott interjúból derült ki, hogy Alex Soros örökli édesapja tetemes vagyonát. A lapnak Alex azt nyilatkozta, hogy családja 25 milliárd dolláros birodalma a jövőben a szavazati- és az abortuszjogok támogatását is növelni fogja. 

A 37 éves fiatalember azt is elárulta, hogy nem hagy fel azzal, hogy támogassa az amerikai baloldali politikusokat. Majd azt is kijelentette, hogy „sokkal politikusabb”, mint az édesapja. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Alex Soros

bejáratos a világ vezető politikusaihoz

Legutóbb az Amerikai Egyesült Államok alelnökével, Kamala Harris-szel is tárgyalt. De nemrég megfordult Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnöknél és Justin Trudeau kanadai miniszterelnöknél is. A Wall Street Journal állítása szerint látogatásai során a családi alapítványhoz kapcsolódó ügyek mellett érvelt.

Tart Trump visszatérésétől

Alex elmondta, hogy aggasztja, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba. Ez arra utal, hogy a Soros-szervezetnek jelentős pénzügyi szerepe lehet majd a 2024-es elnökválasztási versenyben.

„Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk” – magyarázta az örökös.

Alex Soros György második házasságából született. Azután került közel az apjához, hogy az édesanyja benyújtotta a válókeresetet. 2004 és 2006 között részidőben dolgozott az OSF-nél, később az igazgatótanács tagja lett. A lap szerint kezdetben alig szólalt fel az üléseken,

egyáltalán nem tűnt úgy, hogy ő lehetne az apja utódja.

Azt követően csatlakozott teljes munkaidőben az OSF-hez, hogy 2015-ben idősebb féltestvére, Jonathan – akiről sokan gondolták azt, hogy Soros Györgyöt követi majd annak visszavonulása után – az apjával való nézetkülönbségek miatt távozott – idézte fel a Wall Street Journal.

A Soros-család nevéhez kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány évente mintegy 1,5 milliárd dollárt nyújt olyan csoportoknak, amelyek többek között az emberi jogokat támogatják világszerte, és segítik a demokráciák kiépítését. Az alapítványi pénzekből egyetemek és más oktatási szervezetek is részesülnek. 

Nyitókép: Soros György és fia. Fotó: Alexander Soros Facebook-oldala

***

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. június 12. 07:39
Amikor homokos ül a trónra: vége a birodalomnak.
pbetti87
2023. június 12. 07:22
Vessetek a mókusok elé, de nem hiszem el, hogy egy olyan ember, aki önmagán kívül nem szeret senkit / semmit, képes volt beleszeretni egy asszonyba és gyerekek apjává lenni ettől az asszonytól.
Nehidd El
2023. június 12. 07:19
"2015-ben idősebb féltestvére, Jonathan – akiről sokan gondolták azt, hogy Soros Györgyöt követi majd annak visszavonulása után – az apjával való nézetkülönbségek miatt távozott" Valami szerencsétlen mutáció folytán megjelenhetett benne a moralitás halvány szikrája.
bagira
2023. június 12. 06:07
Egyik kutya másik eb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!