Mostantól Romániában börtön járhat a bosszúpornóért

2023. június 15. 18:28

A törvény olyan intim fotókra vagy filmekre vonatkozik, amelyeken a rajtuk szereplő személy azonosítható.

2023. június 15. 18:28
null

Bűncselekményt követ el és hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetésre vagy pénzbírságra számíthat az a személy, aki valaki másról annak beleegyezése nélkül intim fotó- vagy filmfelvételt tesz közzé. Az erről szóló törvényt Klaus Iohannis államelnök szerdán írta alá – írta meg a Főtér.

A lap tájékoztatott róla, hogy a törvény olyan intim fotókra vagy filmekre vonatkozik,

amelyeken a rajtuk szereplő személy azonosítható, továbbá amely felvételek lelki szenvedést okozhatnak

vagy rontják ennek a személynek a megítélését. A jogszabály továbbá az olyan meztelen képekre vonatkozik, amelyeken részben vagy egészben látszanak a nemi szervek.

A tervezetet még 2019-ben nyújtották be. A lap tájékoztatása szerint a szabályozásra azért került sor, mert Romániában is elterjedt a bosszúpornó jelensége.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALI ATMACA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 23. 21:36
Akkor most a buzik ott ülni fognak?????....hehe...
Libernyákkomcsi nem hülye csak aljas
2023. június 16. 06:01
Van valami amiért kalapot kell emelni a Románoknak.
Akitlosz
2023. június 16. 01:23
Tudtommal semmilyen képet sem szabad készíteni más személyről a hozzájárulása nélkül, kivéve a tömegrendezvényeket, ahol nem konkrét személyről készül a kép, hanem a tömegről.
Kormánypárti2
2023. június 15. 21:31
Nem szimpatizálok a románokkal, de erre azt mondom hogy helyes. Az a görény, aki bosszúból közzéteszi bárki szexuális tevékenységét, az egy utolsó mocskos geci, akinek minimum börtönben a helye! De én még kutyább büntetéseket is el tudnék képzelni az ilyen állatoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!