Elnöki kegyelemmel távozhat két marihuánatermesztő Szlovákiában

2023. június 16. 17:46

Egy új parlamenti javaslat szerint bizonyos esetekben enyhébb büntetéseket szabnának ki a drogfogyasztókra.

2023. június 16. 17:46
null

Az ujszo.com cikke szerint két férfit részesített elnöki kegyelemben Zuzana Čaputová szlovák államfő, akiket korábban nagy mennyiségű marihuána birtoklása miatt ítéltek el. Az egyik férfi a drogot saját maga számára termesztette, és fájdalomcsillapításra használta, ugyanis több súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenved.

„Büntetésének már több mint a felét letöltötte. A férfi csak kerekesszékkel tud közlekedni, és a börtönkórházban viselték gondját. Büntetése letöltésének folytatása az államfő szerint antihumánus lenne” – közölték az illetékes hatóságok. 

Enyhítik a törvényt

A másik kegyelemben részesített férfi 40 éves, 10 évre ítélték. „Az államfő mindenekelőtt azt vette figyelembe, hogy az elítélt nem kereskedett a marihuánával, és korábban nem volt büntetve, szabálysértést sem követett el. Mielőtt megkezdte büntetése letöltését, egyedüli eltartója volt egy egygyerekes családnak” – tájékoztattak. Ez a férfi is letöltötte már a büntetése majdnem felét.

Az államfő emlékeztetett, hogy a parlament előtt van a Btk. módosítására vonatkozó javaslat, melynek elfogadása után enyhébb büntetéseket lehetne kiszabni az ilyen és ehhez hasonló esetekben.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12335
2023. június 17. 08:29
10 év letöltendőt kaptak mert saját felhasználásra termeszezettek pár gyomot. Gyilkosságárt kapnak ennyit az emberek! Ha kereskedtek volna vele, akkor máglyán elégetik őket?
SzabóGéza
2023. június 16. 21:30
A zöldek azok a kommunisták akik növénytermesztővé lettek, és a termékeiket nem akarod szívni!!!!!!
SzabóGéza
2023. június 16. 20:14
Az ellátási láncot, nem, szabad MEGSZAKÍTANI!!!:)))
kisgul
2023. június 16. 19:38
Ennek a nőnek olyan arca van, mint aki bármelyik pillanatban elsírhatja magát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!