Orosz külügyi szóvivő a Magyar Hírlapnak: Ha megépül, célpont lesz a kárpátaljai Rheinmetall-gyár

2023. július 20. 15:45

Üzent Marija Zaharova.

2023. július 20. 15:45
null

A Magyar Hírlap megszólaltatta az orosz külügyminisztérium szóvivőjét, Marija Zaharovát, aki többek között azt mondta: „Ha egy magyar település mellett épül egy üzem, és nem akármilyen, hanem egy Rheinmetall-gyár, ahogy arról hallottunk és olvastunk médiabeszámolókat, akkor ez egy világméretű provokáció”  – szögezte le Zaharova, hozzátéve: „És ez egy újabb tanúbizonyság arra, hogy a Nyugat militarizálja Ukrajnát (...), ami további eszkalációhoz vezet.”

A provokációk a kijevi rezsim és a nyugati gazdáik kedvenc eszközei – szögezte le a lapnak az orosz politikus. A Rheinmetall gyárról szólva pedig azt mondta: 

Ha ez az üzem megépül, akkor ugyanolyan lesz, mint a hadi ipar más objektumai, legitim célpont az Orosz Föderáció fegyveres erői számára.”

Mint arról a Mandiner is beszámolt: új gyárat építene a magyar határ közelében a német Rheinmetall hadiipari cég a hírek szerint. Az építkezési tervekről az amerikai és az ukrán média is beszámolt, állításuk szerint pár hét múlva már indulhat is az építkezés. Azt az orosz média írta meg, hogy a gyár helyszíne Kárpátalján, magyarlakta területen lesz, a magyar és a román határ közelében.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2023. július 20. 21:15
Miért nem elég Magyarország a Rheinmetallnak? Miért teszik célponttá, Kárpátalját???
Lisa
2023. július 20. 18:30
A Rheinmetall célponttá teszi Kárpátalját, és mi ezeknek tesszük a pénzt a zsebükbe!
Cirbi
2023. július 20. 17:52
Ezek után ki megy oda dolgozni?
KötőDániell
2023. július 20. 17:45
A helyi lakosokat azzal etetik hogy búzaraktár épül ott....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!