Precedens Olaszországban: műtét és hormonkezelés nélkül is nemet válthatott egy 53 éves férfi

2023. július 17. 13:34

„Az, hogy nincs női nemi szervem, nem veszélyezteti az énképemet” – fogalmazott Emanuela.

2023. július 17. 13:34

Tavaly július 6. óta Emanuelának hívják, annak ellenére, hogy férfi. Húsz évnyi küzdelem után Olaszországban először a trapaniszi bíróság elismerte a jogát, hogy az anyakönyvi hivatalban megváltoztassa a nevét és a nemi identitását, 

anélkül, hogy bármilyen műtétet végeztek volna rajta, vagy hormonterápiában részesült volna

– olvasható a tg24.sky.it olasz hírportálon.

„Inkább harmóniában élek a testemmel”

A cikk szerint az 53 éves, Erice városából származó Emanuela már ötéves korában érezte, hogy „egy női univerzum van benne”. Mintegy 20 évvel ezelőtt kezdte meg a klasszikus utat a hormonális és műtéti úton történő nemi átalakuláshoz, amely a törvény szerint kötelező lépés, hogy az anyakönyvi hivatalban és az okmányokon kérje a változást. „De amikor az orvosok elmagyarázták nekem a következményeket, tekintettel a kezelés nagyfokú invazivitására, úgy döntöttem, hogy nem teszem meg, és inkább harmóniában élek a testemmel. Az, hogy nincs női nemi szervem, nem veszélyezteti az énképemet, a külsőm nem homályosítja el a női identitásomat” – fogalmazott Emanuela.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. július 18. 05:53
Ennyi erővel meg is szüntethetnék a nemi besorolásokat az olaszok: az ember ember és kész. Nyilván van azért ennek jó pár vaskos hátulütője. Meg aztán mi van a természettel, annak törvényeivel? Kuki-punci ha nem számít akkor majd mesterségesen fogunk szaporodni? Az állatvilágot tájékoztatták már erről? Úgy tűnik nem. "azért a víz az úr".
drrc
2023. július 17. 22:40
Ez a csávó egy fokkal intelligensebb a műtéti áldozatoknál.
alenka
2023. július 17. 22:29
A női univerzum bennem van és a többi nőben,nem egy ilyen undor valamiben....amúgy 54 évesen már remélem,lassan pusztul és nem élvezheti a női hamis létét.... Korcs geci ,csúf pasinak is ,nőnek meg......jujjjjjjjj....
Hangillat
2023. július 17. 21:46
°"a trapaniszi bíróság elismerte a jogát," Joghalál, gender- bíróság húsz év után? Olyan mintha matematikusok engedélyeznék a 0:0= tévedés, értelmezhetetlen helyett a 0 eredményt. Mi vezethetett idáig. Jogszerűség, igazságszolgáltatás? (Veszek jog szert a jog boltban jogginghoz.) I gazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!