Elképesztő migránsáradat érkezett pénteken Lampedusára

2023. augusztus 26. 22:58

Jelenleg csaknem tízszer több ember tartózkodik a központban.

2023. augusztus 26. 22:58

Már több mint négyezer menekült érkezett rövid időn belül az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetére – írta meg az Euronews. Mint a lap tájékoztatott: a pénteki nap folyamán csaknem kétezer ember, szombat reggelig pedig további 1116 menedékkérő kötött ki a szigeten. Őket Lampedusáról Olaszország más pontjaira, köztük Veneto, Umbria és Calabria tartományokba viszik. A műveletben részt vesz a hadsereg is, helikopterekkel és hajókkal segítenek a menekültek szállításában.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a lampedusai fogadóközpont mindössze 400 menekült befogadására alkalmas,

így jelenleg csaknem tízszer több ember tartózkodik a központban. A menekültáradat miatt a szárazföldi kikötőknél létrehozott fogadóközpontokban is zsúfoltság jellemző, mivel nincs elegendő busz, hogy a menedékkérőket tovább vigyék Olaszországban.

A hírrel kapcsolatos felvételt itt tudják megtekinteni:

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. augusztus 27. 19:12
jönnek az új balliberális értelmiségiek
nempolitizalok-0
2023. augusztus 27. 16:33
Svédek milyen nyugodtan üldögélnek a fűben. Vagy németek?
nempolitizalok-0
2023. augusztus 27. 12:52
Ez mind megy ny-európába. Panaszkodtak, hogy kevés a néger.
Türelem
2023. augusztus 27. 12:19
Roberto Vannacci tábornok a Lamezia Terme egyik fagylaltozójában összegyűlt hallgatóság előtt, a könyve címével egyező politikai mozgalmat indított el. Az olasz kormány, ugyan magát konzervatívnak mondja, mondhatni minden téren erősen korlátozott mozgástérrel bír, ami érthető, hiszen Olaszország is katonai megszállás alatt áll. De Németországban is vannak ellenállásra, az önálló államiság kivívására utaló jelek, s a franciák között is egyre jobban utálják a gyarmati létet. Egyenlőre nem látszik megoldás, az európai birkanyájat nyugodtan terelgetik a vágóhídra....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!